Η Πάτρα έτοιμη να μετατρέψει και πάλι τους δρόμους σε στάδιο

Η Πάτρα έτοιμη να μετατρέψει και πάλι τους δρόμους σε στάδιο

Η πόλη της Πάτρας θα φιλοξενήσει για ογδόη χρονιά τον αγώνα δρόμου Run Greece το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός, που διεξάγεται στην πόλη της Αχαΐας.

Ο αγώνας θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης, από τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελ/σου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος/ Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και το Δήμο της Πάτρας και με μεγάλο χορηγό την ERGO.

Οι διοργανωτές παραχώρησαν την Τετάρτη, συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Μελαχρινός, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, Πέτρος Μαντάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Νίκος Μπαλάσης και ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Τζελάτης και ο πρωταθλητής των αποστάσεων Αλέξανδρος- Διαμαντής Σκούρτης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπούν τον κλασικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα. Η Πάτρα αγκαλιάζει κάθε φορά τον ΣΕΓΑΣ και τις διοργανώσεις του, ενώ διοργανώνει και εξαιρετικά Πανελλήνια πρωταθλήματα, οπότε αποτελεί πάντα προτεραιότητα για εμάς χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο αγώνας που έρχεται θα προσφέρει στην κοινωνική ανταποδοτικότητα, την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε. Αυτό αποτελεί ένα στοίχημα για όλους τους εμπλεκόμενους. Μετά από έναν χρόνο διεκδικούμε όλοι μαζί με ίσους όρους την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Την Κυριακή έγινε με επιτυχία στην Αθήνα ο Ημιμαραθώνιος, που ήταν για εμάς μια πρόκληση και μας έφερε σιγά-σιγά εκεί όπου ήμασταν προ Covid-19. Είμαστε χαρούμενοι που φορείς και ομάδες αγκαλιάζουν τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εργάτες αυτής της προσπάθειας», είπε ο Γ΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, είπε: «Το Run Greece είναι μια γιορτή για το δρομικό κίνημα, που αναπτύσσει τον μαζικό αθλητισμό. Ο αγώνας περνάει ωραία μηνύματα και βοηθάει τους νέους στο να τους γίνει συνήθεια η άθληση. Σαν Δήμος το θέλουμε και το στηρίζουμε. Άλλωστε, δίνουμε έμφαση στον αθλητισμό και στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, τις οποίες φροντίζουμε να τις λειτουργούμε σε υψηλό επίπεδο. Χαιρόμαστε, παράλληλα, για την εξαιρετική μας συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας και με ιδιαίτερο τρόπο, όμως και πάλι μπορούμε να τα καταφέρουμε, στέλνοντας μήνυμα ότι μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, να περπατήσουμε και να τρέξουμε με σωστό τρόπο, χωρίς πρόβλημα και με ασφάλεια. Η πόλη μας είναι χαρούμενη για την σπουδαία αθλητική γιορτή που έρχεται».

«Το Run Greece, μας έλειψε την προηγούμενη χρονιά. Η συμμετοχή όλων μας στον αγώνα είναι μια απλή διαδικασία. Το να τρέξουμε είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας για την υγεία μας, για την καρδιά μας, για να έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό, για να ενισχύσουμε τα οστά μας, για να μειώσουμε το σωματικό μας λίπος, για να παρατείνουμε το γήρας. Όπως έχω ξαναπεί είναι η ευκαιρία για να σηκωθούμε από τον καναπέ. Το Run Greece είναι μια διοργάνωση που θα μας δώσει υγεία, κοινωνικοποίηση, αλλά και θα βοηθήσει στην ενίσχυση του τουρισμού. Είναι μια εξωστρεφής δράση. Το τρέξιμο προσφέρει ζωή. Σαν Περιφέρεια δεσμευόμαστε ότι κάθε χρόνο θα είμαστε μαζί», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Νίκος Μπαλάσης, σχολίασε: «Η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτή είναι και η απόφαση που πήραμε ως Δ.Σ. στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου. Στον αγώνα θα υπάρχει μουσική επένδυση από τα τραγούδια του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος έζησε στα νεανικά του χρόνια στην Πάτρα και υπήρξε αθλητής και του άλματος εις μήκος και της κολύμβησης. Καταρχήν, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι άνθρωποι της και ειδικότερα ο κ. Μπονάνος είναι πάντα σε ανοικτή γραμμή μαζί μας. Παράλληλα, ευχαριστούμε τον Δήμο Πατρέων για την άριστη συνεργασία. Ο κ. Πετρόπουλος και οι συνεργάτες του μεριμνούν για ιδανικές συνθήκες άθλησης για τα παιδιά μας και οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούμε είναι σε άριστη κατάσταση. Πιστεύουμε ότι θα γίνουν και κάποιες βελτιώσεις στο ταρτάν στο προπονητήριο στην περιοχή Λαδόπουλου. Θα το λύσουμε κι αυτό το θέμα με την στήριξη Περιφέρειας και Δήμου. Το δρομικό κίνημα αποτελεί την ακατανίκητη επιθυμία να χορέψει κάποιος στους δρόμους. Το «Run Greece» αποτελεί την αφετηρία για την επανέναρξη των αγώνων του δρομικού κινήματος στην χώρα μας και δίνει πολλές ελπίδες στην 8η χρονιά της διεξαγωγής του, έστω και με περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας. Θα δούμε έναν υψηλού επιπέδου αγώνα που ενισχύει τη δρομική κοινότητα. Ευχαριστούμε τέλος και την Ergo, την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και την Τροχαία Πατρών, τον Ερυθρό Σταυρό και τους Σαμαρείτες, το ΕΚΑΒ, όλους τους κριτές και τους εθελοντές του αγώνα. Χωρίς αυτούς δεν θα τα καταφέρναμε».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη η τεχνική μελέτη για την ανακατασκευή του προπονητηρίου στην περιοχή Λαδόπουλου. Στην αρτιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πατρέων, δηλαδή το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και το προπονητήριο στίβου στου Λαδόπουλου, στάθηκε το μέλος του διοικητικού συμβουλιου του ΣΕΓΑΣ, Πέτρος Μαντάς,

Τέλος ο Αλέξανδρος – Διαμαντής Σκούρτης, είπε: «Μετά από ένα χρόνο το «Run Greece» επιστρέφει στη ζωή μας και μαζί του επιστρέφουν και το όμορφο κλίμα και το συναίσθημα του «Πάμε να τρέξουμε για να περάσουμε όμορφα». Προσωπικά, δεν το έβλεπα ποτέ σαν αγώνα επίδοσης, αλλά σαν αγώνα χαράς κι ελπίδας. Είναι μια διοργάνωση που κι ένα μικρό παιδί, αλλά κι ένας μεγάλος άνθρωπος μπορούν να συμμετάσχουν. Πάμε, λοιπόν, να τρέξουμε για να περάσουμε όμορφα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
10.00: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2006 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).
11.30: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2009 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).
. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄.
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
• Για τα 5.000 μ. : Εκκίνηση από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄, έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου – Αγίας Σοφίας – Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος – περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου – Μαιζώνος – Παπαφλέσσα – Κορίνθου – περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία της κούρσας.

• Για τα 10.000 μ. : Η ίδια διαδρομή δύο φορές συνεχόμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ