Αθλήτρια της χρονιάς η Ελέιν Τόμπσον

Αθλήτρια της χρονιάς η Ελέιν Τόμπσον

Η Ελέιν Τόμσον αναδείχθηκε αθλήτρια της χρονιάς στην τελετή βραβείων της World Athletics.

Οι σπουδαίες επιδόσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και όχι μόνο, έστεψαν την Ελέιν Τόμπσον αθλήτρια της χρονιάς από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Η Τζαμαϊκανή έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε back to back Oλυμπιακά σπριντ, διατηρώντας τους τίτλους της στα 100μ. και στα 200μ. στο Τόκιο, ενώ συμπλήρωσε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της με έναν αξιομνημόνευτο αγώνα και χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία των 4×100μ. Οι χρόνοι της, μάλιστα, στα 100μ. (10,61) και στα 200μ. (21,53) ήταν και οι δύο οι δεύτεροι ταχύτεροι στην Ιστορία.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σημείωσε 10.54 στο Γιουτζίν, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο το… άθικτο 10.49 που είχε σημειώσει η Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ το 1988.

Το βραβείο Έμπνευσης (Inspiration award) απονεμήθηκε στους Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) και Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία), οι οποίοι «μοιράστηκαν» το πρώτο σκαλί του βάθρου στο άλμα εις ύψος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σημειώνοντας 2,37μ., με τον Μπαρσίμ να ρωτάει τους αξιωματούχους «μπορούμε να έχουμε δύο χρυσά;». Όταν ο επίσημος έγνεψε καταφατικά, οι δύο αθλητές, οι οποίοι είχαν επιστρέψει και οι δύο από σοβαρούς τραυματισμούς στον Αχίλλειο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Η Ολυμπιονίκης στα 800μ. Άθινγκ Μάου κατέκτησε το βραβείο ανερχόμενου αστεριού στις Γυναίκες, ενώ ο 17χρονος, επίσης Αμερικανός, σπρίντερ των 200 μέτρων, Έριγιον Νάιτον, ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κάτω των 20 ετών που ανήκε στον Γιουσέιν Μπολτ και τερμάτισε τέταρτος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, πήρε το αντίστοιχο βραβείο στους Άνδρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ