Με ικανοποίηση και χαμόγελα η επιστροφή από το Αμπου Ντάμπι

Με ικανοποίηση και χαμόγελα η επιστροφή από το Αμπου Ντάμπι

Με διάχυτη την ικανοποίηση για την επιτυχημένη παρουσία τους, επέστρεψαν σήμερα (22/12) από το Αμπου Ντάμπι οι Έλληνες κολυμβητές/τριες που συμμετείχαν στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας.

Με συμμετοχή σε πέντε τελικούς, ένας εκ των οποίων σε ομαδικό αγώνισμα (για πρώτη φορά από το 2002) και την τέταρτη θέση του Ανδρέα Βαζαίου στα 200μ μικτή ατομική, που αποτελεί το καλύτερο ελληνικό πλασάρισμα στην ιστορία της διοργάνωσης, η «γαλανόλευκη» αποστολή είχε κάθε λόγο να χαμογελάει φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (πλην του Βαζαίου, που ταξίδεψε απευθείας στη Βρετανία, για να συνεχίσει το μεταπτυχιακό του).

Με μία έβδομη θέση στα 100μ. ύπτιο και μία όγδοη στα 50μ. ύπτιο, συν τη συμμετοχή της ομάδας 4Χ50μ. μικτή ομαδική mixed στον τελικό, ο Απόστολος Χρήστου δήλωσε πολύ χαρούμενος. «Συμμετείχα σε τρία αγωνίσματα και προκρίθηκα σε τρεις τελικούς, για πρώτη φορά, κάτι που μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω το 2022, που είναι μια γεμάτη χρονιά» τόνισε ο αθλητής του Ολυμπιακού.

Η Άννα Ντουντουνάκη αμφιταλαντεύτηκε αρκετά για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο, καθώς ήταν καταπονημένη από τους συνεχείς αγώνες. Τελικά αγωνίστηκε στο Αμπου Ντάμπι, δεν πήγε όσο καλά θα μπορούσε στα ατομικά αγωνίσματά της (10η στα 50μ. πεταλούδα, 11η στα 100μ. πεταλούδα), αλλά δεν το μετάνιωσε: «Οι τελευταίοι αγώνες της χρονιάς μετά από πολλούς και σημαντικούς αγώνες που προηγήθηκαν. Μου βγήκε η κούραση, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχω ηρεμήσει καθόλου, για μένα ήταν κάτι πολύ δύσκολο και σωματικά και ψυχολογικά, δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν ήμουν σίγουρη αν μου «έβγαινε» το Παγκόσμιο από την αρχή, γι’ αυτό δεν ήμουν σίγουρη αν θα πήγαινα. Δεν μετανιώνω για τη συμμετοχή μου, χαίρομαι που πήγα και που με τη σκυτάλη μπήκαμε τελικό, ήταν κάτι το μοναδικό αυτό για μένα. Δεν το έχουμε καταφέρει πάλι να μπούμε σε τελικό Παγκοσμίου. Για εμένα ήταν η μεγαλύτερη στιγμή σε αυτούς τους αγώνες. Αν δεν ήμουν κουρασμένη, θα είχα πετύχει να μπω σε τελικό και να διεκδικώ μια καλή θέση με τους χρόνους που είχα. Δεν ήμουν σε αυτή την κατάσταση, βγήκε η πίεση που έχω τραβήξει όλο αυτό το διάστημα».

Στην παρθενική εμφάνισή του στη διοργάνωση, ο Γιώργος Σπανουδάκης έφτασε ως τους ημιτελικούς των 100μ. μικτή ατομική. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αφού μετά το Ευρωπαϊκό (σ.σ. ήταν φιναλίστ) κατάφερα και μπήκα και στο Παγκόσμιο σε ημιτελικό, με έναν πολύ καλό χρόνο. Είμαι ευχαριστημένος από όλη την ομάδα, το παλέψαμε πολύ, ήταν ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα, συγκέντρωσα πολλές εμπειρίες και ελπίζω και του χρόνου να είμαι στο Καζάν (σ.σ. στο επόμενο Παγκόσμιο 25άρας)» δήλωσε ο 27χρονος κολυμβητής.

Ο Δημήτρης Μάρκος δεν κατάφερε να «βγάλει» τις επιδόσεις που ήθελε, κρατάει όμως την εμπειρία: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας. Δεν πήγα όπως ήθελα, είδα όμως πολλά πράγματα που είναι πολύτιμα να τα βλέπει ένας αθλητής, και μάζεψα εμπειρίες προκειμένου να βελτιωθώ και να πάω όπως θέλω την επόμενη φορά».

Στην επιτυχία της ομάδας 4Χ50μ. μικτή ομαδική στάθηκε η Μαρίλεια Δρασίδου: «Ήθελα να πάω καλύτερα στα ατομικά μου αγωνίσματα, κρατάω όμως τη θέση που πήραμε στη σκυταλοδρομία και την εμφάνιση που κάναμε εκεί. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία διοργάνωση, πήρα εμπειρίες και προχωράμε για τις επόμενες διοργανώσεις».

Τέλος, η «βενιαμίν» της αποστολής, Γεωργία Δαμασιώτη, παραδέχθηκε ότι «δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από την παρουσία μου. Δεν βρέθηκα σε καλή κατάσταση, το τελευταίο διάστημα ήταν κάπως περίεργο, δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα ήθελα, είμαι πολύ ικανοποιημένη όμως που συμμετείχα σε αυτούς τους αγώνες, ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία».

Ο προπονητής του Απόστολου Χρήστου, Παναγιώτης Βελέντζας, δήλωσε: «Νομίζω πως κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, οι πέντε τελικοί και οι ημιτελικοί που συμμετείχαν οι κολυμβητές μας, δείχνουν πως μπορούμε να σταθούμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, όπως είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν ένα δύσκολο και γρήγορο Πρωτάθλημα, με πάρα πολύ καλές επιδόσεις, παγκόσμια ρεκόρ, ρεκόρ αγώνων. Οι δικοί μας κολυμβητές στάθηκαν επάξια, η διαφορά που υπάρχει είναι εκείνη τη στιγμή στην κούρσα να μπορείς να σου βγουν όλα καλά, να σου βγουν όλα τέλεια, να είσαι σε πολύ καλή κατάσταση για να μπορέσεις να πετύχεις το μέγιστο δυνατό. Οι κολυμβητές και κολυμβήτριές μας έδωσαν σίγουρα τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτούς τους αγώνες».

Ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος τόνισε ότι τόσο ο -δικός του αθλητής- Ανδρέας Βαζαίος, όσο και ο Απόστολος Χρήστου θα μπορούσαν να βρεθούν στο βάθρο: «Είναι σημαντική η αποτίμηση σε αυτό το Παγκόσμιο, είχαμε αρκετούς τελικούς για πρώτη φορά, είχαμε την αστοχία κάποιων καλύτερων επιδόσεων και πιθανόν ενός μεταλλίου που ήταν μέσα στις δυνατότητες και του Ανδρέα Βαζαίου και του Απόστολου Χρήστου. Μόνο θετικά μπορεί να εκτιμηθεί η αποτίμηση αυτή και συνεχίζουμε προσβλέποντας τα καλύτερα».

Το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και συνέφορος Κολύμβησης, Nίκος Ξυλούρης, τόνισε με τη σειρά του: «Η αποτίμηση της παρουσίας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η αποτίμηση όλης της χρονιάς στην κολύμβηση, που είναι μια ονειρική χρονιά. Έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με πέντε τελικούς, έξι ημιτελικούς, οι τελικοί είχαν και μια σκυταλοδρομία που δείχνει το βάθος που έχουμε σαν ελληνική κολύμβηση, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Τα παιδιά για μια ακόμα φορά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρά την κούραση που είχαν στο τέλος μιας μεγάλης και επίπονης χρονιάς με όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο μας δίνει για την επόμενη χρονιά, που είναι δύσκολη, με πολλές διοργανώσεις, αλλά είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι και με τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες και με τους πολύ καλούς αθλητές που έχουμε ακόμα. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτή την πολύ καλή χρονιά που είχαμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ