Η ΕΟΕ πρότεινε την Στεφανίδη για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ

Η ΕΟΕ πρότεινε την Στεφανίδη για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε την Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ΕΟΕ πρότεινε την Κατερίνα Στεφανίδη ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ, σε μια απόφαση που επικύρωσε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή, καθώς εκτός από κορυφαία αθλήτρια, έχει να επιδείξει και εξαιρετικό ήθος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής θα είναι οκταετής, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028, με την εκλογή των τεσσάρων νέων μελών της Επιτροπής Αθλητών να γίνεται κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Επίσης όλοι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς, θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος μίλησε για την απόφαση να προταθεί η Στεφανίδη και όπως τόνισε δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι σπουδαία αθλήτρια, αλλά και ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους συναθλητές της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπύρος Καπράλος:

«Με μεγάλη χαρά προτείναμε την Κατερίνα Στεφανίδη ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Εκτός από σπουδαία αθλήτρια με χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και ήθος, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους συναθλητές της, γεγονός που την καθιστά ιδανική υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών.

Αν υπολογίσουμε ότι είναι αθλήτρια του στίβου, που είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πιθανότητες εκλογής της είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάτι που θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία και για την Ελλάδα, καθώς θα αποκτήσει έτσι και δεύτερο μέλος στη ΔΟΕ. Όλοι εμείς στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Κατερίνας να εκλεγεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ