«Athletissima 2020» με την Στεφανίδη και τα κορυφαία ονόματα του επί κοντώ

«Athletissima 2020» με την Στεφανίδη και τα κορυφαία ονόματα του επί κοντώ

Στις γυναίκες, ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ελληνίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας και «χρυσής» Ολυμπιονίκη, Κατερίνας Στεφανίδη.

Όλα τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου επί κοντώ θα συγκεντρώσει το εφετινό μίτινγκ στίβου «Athletissima» της Λοζάνης στις 2 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα θα συνδυάσει τον παραδοσιακό κλασικό αθλητισμό με την πρωτοτυπία, καθώς δύο κορυφαίοι αγώνες επί κοντώ σε άνδρες και γυναίκες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στην «Place de l’Europe» στην καρδιά της ελβετικής πόλης.

Μαζί με άλλα μεγάλα μίτινγκ της εφετινής χρονιάς, που έχει πληγεί από τον κορονοϊό, όπως οι «Impossible Games» στο Όσλο και οι «Inspiration Games» της Ζυρίχης, δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία βαθμολογίας για τη σειρά Diamond League. Ωστόσο, θα αποτελέσει μια από τις υψηλότερης ποιότητας συγκεντρώσεις αθλητών αγώνων στίβου για το 2020.

Στους άνδρες θα έχουμε τη συμμετοχή του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ, Μόντο Ντουπλάντις, του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του 2012 στο Λονδίνο, Ρενό Λαβιλενί, του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Σαμ Κέντρικς, του δευτεραθλητή κόσμου το 2017, Πιότρ Λίσεκ, και του πρώτου το 2011 στο παγκόσμιο, Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι.

Στις γυναίκες, ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ελληνίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας και «χρυσής» Ολυμπιονίκη, Κατερίνας Στεφανίδη, της Αμερικανίδας Σάντι Μόρις, της πρωταθλήτριας των αγώνων της Κοινοπολιτείας Αλίσα Νιούμαν από τον Καναδά και της κατόχου του σουηδικού ρεκόρ, Αντζέλικα Μπένγκτσον.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν άλματα εναλλάξ, ένας άνδρας ακολουθούμενος από μια γυναίκα, σε δύο βέβαια ξεχωριστούς αγώνες.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έλαβαν οι ελβετικές αρχές, η εκδήλωση ετοιμάζεται να καλωσορίσει 1.000 θεατές, αλλά η χωρητικότητα θα μπορούσε να αυξηθεί σε 5.000, εάν τα ομοσπονδιακά μέτρα ασφαλείας θα μειωθούν μέχρι τότε. Σε κάθε περίπτωση, το «Athletissima» θα σεβαστεί τους κανονισμούς ασφαλείας της ελβετικής κυβέρνησης για την πανδημία, ενώ οι αγώνες θα μεταδοθούν από τρία κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ