Τσιτσιπάς : «Ρώτησα την Οσάκα να μάθω τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, μου εξήγησε και κατάλαβα»

Τσιτσιπάς : «Ρώτησα την Οσάκα να μάθω τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, μου εξήγησε και κατάλαβα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την επικοινωνία που είχε με την Ναόμι Οσάκα σχετικά με τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ.

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tennisnews.com, ότι επικοινώνησε με τη Ναόμι Οσάκα, μετά τη δήλωσή της σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις, προκειμένου για να μάθει περισσότερα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά την ήττα του με 7-5 (5), 6-3, στον ημιτελικό του Western & Southern Open από τον Ράονιτς, είπε ότι έστειλε μήνυμα στην Οσάκα για περισσότερες πληροφορίες και εκείνη απάντησε.

«Της έστειλα μήνυμα και ρώτησα τι ήταν όλα αυτά για την κοινωνική αδικία», είπε. «Επειδή δεν παρακολουθώ πραγματικά τα νέα. Είδα κάτι όταν η τηλεόραση ήταν ανοιχτή, όταν η τηλεόραση ήταν ενεργοποιημένη. Είδα κάτι. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν λόγω αυτού. Ναι, και μου εξήγησε τι συνέβαινε. Έτσι κατάλαβα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μπορεί να μην παρακολουθεί στενά αγώνες γυναικών, αλλά θαυμάζει την Οσάκα.

«Είμαι χαρούμενος γι ‘αυτήν. Είναι σε καλή σειρά, σε καλή πορεία. Παίζει καλά. Σίγουρα παίζει καλά. Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ πραγματικά τένις γυναικών, αλλά την θαυμάζω πολύ».

Η Οσάκα, της οποίας η μητέρα είναι από την Ιαπωνία και ο πατέρας από την Αϊτής, ανέφερε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Πριν από αθλήτρια, είμαι μαύρη γυναίκα», την ημέρα που είχε ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από τους ημιτελικούς του τουρνουά της Νέας Υόρκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

Μία ημέρα μετά άλλαξε την απόφασή της, ικανοποιημένη από την απόφαση των διοργανωτών για αναβολή των αγώνων και απόψε θα αντιμετωπίσει την Αζαρένκα στον τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ