Χαμηλή «πτήση» και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά (vid)

Χαμηλή «πτήση» και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά (vid)

Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο του ιταλικού Masters από τον Γιάνικ Σίνερ με 2-1 σετ και ολοκλήρωσε πρόωρα την περιπέτειά του στη Ρώμη.

Στέφανε, έχουμε πρόβλημα. Ο Τσιτσιπάς μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό στο US Open από τον Μπόρνα Τσόριτς, δέχθηκε νέο ισχυρό πλήγμα. Αυτή τη φορά από τον Γιάνικ Σίνερ (2-1 σετ), στον δεύτερο γύρο του χωμάτινου τουρνουά που πραγματοποιείται στη Ρώμη.

Ο Ελληνας τενίστας στο πρόσφατο US Open βρέθηκε να προηγείται με 2-1 σετ, αλλά και 5-1 games στο τέταρτο σετ του Μπόρνα Τσόριτς, αλλά κατάφερε να ηττηθεί με 3-2 σετ. Σήμερα, γνώρισε έναν ακόμα σοκαριστικό αποκλεισμό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε κάκιστος στο πρώτο σετ, στο ξεκίνημα του δεύτερου, αλλά και σε ολόκληρο το τρίτο και μοιραία γνώρισε την ήττα – αποκλεισμό από τον 19χρονο Ιταλό. Ο Γιάνικ Σίνερ πήρε τη νίκη με 6-1, 6-7 (9), 6-2 και μαζί την πρόκριση για τους «16» Internazionali BNL d’ Italia, όπου θα περιμένει τον Ντιμιτρόφ ή τον Νισιόκα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της τραγικής εμφάνισης του Στέφανου Τστισιπά είναι ότι ο Ελληνας τενίστας ολοκλήρωσε το ματς με 58 αβίαστα λάθη, ενώ είχε μόλις 16 winners. Ο Ιταλός κυριάρχησε στο κορτ, έχοντας 27 winners και συνολικά 105 κερδισμένους πόντους.

Ο Στέφανος μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι και δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα. Στη συνέχεια ο Ιταλός με δεύτερο μπρέικ έκανε το 4-1 και με τρίτο μπρέικ το 6-1 και το 1-0 στα σετ. Τραγικός ήταν και στην αρχή του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς, με τον Σίνερ να κάνει το 2-0 και λίγο αργότερα να προηγείται με 5-3. Σε εκείνο το σημείο ο συμπατριώτης μας είχε μια… αναλαμπή και παίζοντας ωραίους πόντους κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος από τον αντίπαλό του και με 11-9 ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Στο τρίτο σετ όμως εμφανίστηκε και πάλι ο κακός εαυτός του Στέφανου, με τον Ιταλό να κάνει το 3-0 με διπλό μπρέικ, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 4-1. Το τελικό 6-2 επιβεβαίωσε την κυριαρχία του 19χρονου, που πήρε τη νίκη – πρόκριση για τον τρίτο γύρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ