Φουλ για κούπα ο Τσιτσιπάς, πέρασε στον τελικό του Αμβούργου

Φουλ για κούπα ο Τσιτσιπάς, πέρασε στον τελικό του Αμβούργου

Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με 2-1 σετ τον Κριστιάν Γκάριν (7-5, 3-6, 6-4) και προκρίθηκε στον τελικό του Αμβούργου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ετοιμος για μια ακόμα κούπα είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να τα βρήκε σκούρα απέναντι στον, Κριστιάν Γκάριν, αλλά στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Χιλιανού (2-1 σετ) και να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του χωμάτινου τουρνουά που πραγματοποιείται στο Αμβούργο.

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη, που διήρκησε πάνω από 2 ώρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 7-5, 3-6, 6-4 και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ρώσος νωρίτερα κέρδισε με 2-0 σετ τον Κάσπερ Ρουντ.

Αυτός θα είναι ο 12ος τελικός για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο στην καριέρα του. Παράλληλα, αυτός θα είναι ο τρίτος φετινός τελικός για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος πριν το lockdown κατέκτησε την κούπα στη Μασσαλία και ηττήθηκε στην Ντόχα. Την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο, αυτή τη φορά απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ. Οι δύο τενίστες γνωρίζονται πολύ καλά, αφού στο παρελθόν έχουν κοντραριστεί άλλες τέσσερις φορές, αλλά ποτέ σε χωμάτινη επιφάνεια.

Τελευταία φορά που έπαιξαν ήταν στο τουρνουά επίδειξης του Αμπου Ντάμπι, όπου κέρδισε ο Στέφανος με 2-0 σετ, ενώ ο Ρούμπλεφ είχε κερδίσει πέρσι στον Ελληνα τενίστα με 3-1 σετ στον πρώτο γύρο το US Open.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Στέφανος ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και με μπρέικ στο έκτο γκέιμ προηγήθηκε με 4-2. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και βρέθηκε στο 5-2. Όλα έδειχναν ότι θα πάρει εύκολα το πρώτο σετ, αλλά ο Χιλιανός δεν τα παράτησε. Πάλεψε και με μπρέικ ισοφάρισε σε 5-5. Ο Ελληνας τενίστας όμως έφτασε σε νέο μπρέικ και με 7-5 έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην, με τον Χιλιανό να κάνει μπρέικ στο 3ο game και να προηγείται με 2-1. Ο Λατινοαμερικάνος μάλιστα λίγο αργότερα έκανε νέο μπρέικ και με 6-3 έστειλε το παιχνίδι σε τρίτο σετ. Στα πρώτα τέσσερα games του τρίτου σετ οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους και φτάσαμε στο 2-2.

Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος ανέβασε την πίεσή του και με μπρέικ έκανε το 3-2, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη – πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ο Γκάριν, που αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο και μάλιστα πήρε ιατρικό τάιμ άουτ μετά το μπρέικ που δέχθηκε, δεν κατάφερε να απειλήσει τον Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να φτάνει στη νίκη με 6-4.

Αυτό ήταν το πρώτο σετ που έχασε στη φετινή διοργάνωση ο Στέφανος, ο οποίος τελείωσε το ματς με 36 winners και 28 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη ο Γκάριν είχε 30 winners και 30 αβίαστα λάθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ