Τσιτσιπάς : Το δις εξαμαρτείν, η παραδοχή και η επόμενη μέρα (vids)

Τσιτσιπάς : Το δις εξαμαρτείν, η παραδοχή και η επόμενη μέρα (vids)

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που ο Στέφανος βρίσκεται αγκαλιά με τη νίκη, αλλά παθαίνει μπλακ άουτ, χάνει συνεχόμενα games και δέχεται την ήττα. Το πρόβλημα που είχε αποκαλύψει στο Σινσινάτι και η περιπέτεια του Ρολάν Γκαρός.

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν για μια ακόμα φορά όσοι παρακολούθησαν το μεσημέρι της Κυριακής τον μεγάλο τελικό στο Αμβούργο, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε στο τρίτο σετ με 5-3 και σέρβιρε για να πάρει τη νίκη και τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500, αλλά κατέρρευσε και ο Ρώσος με μία επική ανατροπή πήρε το σετ με 7-5 και μαζί τον τίτλο στη γερμανική πόλη.

Δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται μια… ανάσα από μια μεγάλη νίκη, αλλά δεν μπορεί να κλείσει το ματς και δέχεται σοκαριστική ήττα. Η πρώτη ήταν πριν από λίγες εβδομάδες στο US Open. Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Ελληνας τενίστας αντιμετώπισε τον Μπόρνα Τσόριτς για τους 16 του Αμερικάνικου Γκραντ Σλαμ και προηγήθηκε με 5-1 στο τέταρτο σετ. Σέρβιρε δύο φορές για να πάρει το ματς, αλλά δεν τα -κατάφερε. Εχασε έξι σερί games και ο Κροάτης με 7-5 έστειλε το παιχνίδι σε πέμπτο σετ.

Εκεί στο τάι μπρέικ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι από το κορτ. Σήμερα, συνέβη και πάλι το ίδιο ακριβώς. Ο 22χρονος σέρβιρε για το ματς και τον τίτλο, αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο λύγισε και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο του ATP 500 τίτλο.

Είναι φανερό ότι το πρόβλημα του Τσιτσιπά δεν είναι αγωνιστικό. Το πρόβλημα είναι στο μυαλό του Στέφανου. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, βλέπουμε τον Ελληνα τενίστα να «πετάει» μέσα στο κορτ και να πετυχαίνει εντυπωσιακές νίκες, με μεγάλες εμφανίσεις. Κάποιες φορές όμως θολώνει. Παθαίνει black out. Τώρα τελευταία το παθαίνει συχνά.

Ο ίδιος είχε δώσει μια εξήγηση μετά την ήττα από τον Μίλος Ράονιτς στο Σινσινάτι Μάστερς. «Ήταν ένα σημείο στο 2ο σετ στο οποίο ήταν σαν να έφυγα από το γήπεδο, δεν ήμουν εκεί. Ήταν αυτή η διαδικασία που επαναλαμβανόταν συνέχεια και συνέχεια και δεν έκανα κάτι για να την αλλάξω. Στο 2ο σετ κατά κάποιο τρόπο το σώμα μου δεν ήταν μέσα στο γήπεδο, ήταν κάπου αλλού. Ένιωσα κενός εγκεφαλικά», είχε δηλώσει ο Στέφανος.

Προφανώς ο Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος τενίστας. Ενας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται μια αλλαγή. Χρειάζεται ηρεμία στο παιχνίδι του. Να παραμένει ήρεμος κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Τον ακούσαμε πολλές φορές και στο τουρνουά του Αμβούργου να φωνάζει στον εαυτό του μετά από χαμένους πόντους. Κάτι δεν πάει καλά. Ο Στέφανος το γνωρίζει καλύτερα από όλους τι είναι αυτό που χρειάζεται. Όπως επίσης γνωρίζει πολύ καλά και τον τρόπο να γυρίσει τον διακόπτη.

Ο σοκαριστικός τρόπος που έχασε στον τελικό θα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι για τον 22χρονο, που έχει μπροστά του το Ρολάν Γκαρός. Εχει ένα ταξίδι μέχρι το Παρίσι και το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Χαούμε Μουνάρ. Εναν χωματά. Έναν παίκτη που έχει ως πρότυπό του τον Ράφαελ Ναδάλ και μάλιστα προπονείται στην ακαδημία του Ματαντόρ στην Μαγιόρκα. Το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τον Στέφανο, που θα έχει και την κούραση από την επίπονη εβδομάδα που πέρασε στο Αμβούργο. Κακός συνδυασμός…

Όπως και να έχει ο Στέφανος είναι αναγκασμένος να τα αφήσει όλα πίσω του και να γυρίσει τον διακόπτη. Την τελευταία φορά δεν το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Μετά την ήττα από τον Μπόρνα Τσόριτς ηττήθηκε από τον Γιανίκ Σίνερ στην Ρώμη με 2-1 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ