Χάλεπ – «Δεν φοβάμαι πλέον τον κορωνοϊό, επειδή είμαι εμβολιασμένη»

Χάλεπ – «Δεν φοβάμαι πλέον τον κορωνοϊό, επειδή είμαι εμβολιασμένη»

Η πρώην Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, Σιμόνα Χάλεπ, που είχε νοσήσει από κορωνοϊό τόνισε ότι πλέον δεν τον φοβάται διότι έχει κάνει το εμβόλιο.

Η Σιμόνα Χάλεπ, πρώην Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και νυν Νο 12, δήλωσε ότι δεν φοβάται πλέον την COVID-19 μετά τον εμβολιασμό και κάλεσε όλους στο άθλημα να κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε το τένις να μειώσει τους περιορισμούς υγείας και ασφάλειας.

Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια, η οποία κλείνει τα 30 της τον επόμενο μήνα, δεν ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για το US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω της πανδημίας της Covid-19, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε θετική στον ιό τον Οκτώβριο. Έκανε το εμβόλιο τον Φεβρουάριο.

«Δεν φοβάμαι, επειδή είμαι εμβολιασμένη» είπε η Χάλεπ στους δημοσιογράφους μετά την πρώτη νίκη της στο Western & Southern Open στο Σινσινάτι, καθώς επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-1 της Πολωνής, Μάγκντα Λινέτε (Νο 44).

«Αισθάνομαι προστατευμένη. Προσέχω. Φοράω τη μάσκα όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω» συμπλήρωσε.

Το επαγγελματικό τένις, το οποίο απαιτεί από τους παίκτες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, «σταμάτησε» για πέντε μήνες πέρυσι, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορα για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα τουρνουά επέστρεψαν σε άδεια γήπεδα πέρυσι, με τους παίκτες να πρέπει να παραμένουν μέσα σε «φούσκες» και να συνεχίζουν να παίζουν μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους στην καλύτερη περίπτωση.

Τόσο η ATP όσο και η WTA έχουν συστήσει στους παίκτες να εμβολιαστούν και έχουν θεσπίσει νέα πρωτόκολλα ως κίνητρα.

«Δεν μου αρέσουν οι φούσκες» είπε η Χάλεπ. «Αισθάνομαι πολύ άγχος όταν βρίσκομαι στη φούσκα. Έτσι, εάν οι άνθρωποι μπορούν να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι, θα είναι καλύτερα, επειδή δεν θα έχουμε περισσότερους περιορισμούς πια».

Σχετική αναφορά -στο τηλεγράφημα του Reuters- υπάρχει και στο θέμα που έχει προκύψει με τον Στέφανο Τσιτσιπά, σημειώνοντας:

«Το Νο 3 στον κόσμο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παραπονέθηκε για την πρόκληση να ζήσει σε μια «φούσκα» εξαιτίας της Covid-19 μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Γουίμπλεντον τον Ιούνιο. Αλλά ο 23χρονος είπε το Σαββατοκύριακο ότι θα έκανε το εμβόλιο για την Covid-19 μόνο εάν γινόταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ