«Χαιρετίζω την απόφαση του δικαστηρίου της Αυστραλίας για τον Τζόκοβιτς»

«Χαιρετίζω την απόφαση του δικαστηρίου της Αυστραλίας για τον Τζόκοβιτς»

Η δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου για τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας απέρριψε ομόφωνα την ένσταση του Νόβακ Τζόκοβιτς, δικαιώνοντας ουσιαστικά τον Υπουργό Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, και την κυβέρνηση της χώρας. Ο Σέρβος τενίστας θα απελαθεί από τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Χοκ για την απόφαση του Δικαστηρίου:

«Χαιρετίζω τη σημερινή ομόφωνη απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Αυστραλίας, το οποίο διατήρησε την απόφασή μου να ασκήσω την εξουσία μου από το νόμο για τη μετανάστευση να ακυρώσω τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η ισχυρή πολιτική προστασίας των συνόρων της Αυστραλίας μάς έχει κρατήσει ασφαλείς στη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα τα μικρότερα ποσοστά θανάτων, μια από τις ισχυρότερες ανακάμψεις οικονομίας και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως.

Τα μέτρα αυτά είναι επίσης θεμελιώδη για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής της Αυστραλίας, που συνεχίζεται να δυναμώνει παρά την πανδημία.

Οι Αυστραλοί έχουν κάνει μεγάλες θυσίες για να φτάσουμε στο σημείο αυτό και η κυβέρνηση Μόρισον είναι αφοσιωμένη στην προστασία αυτής της θέσης, όπως προσδοκά και ο λαός μας.

Μέχρι σήμερα περίπου 43 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν γίνει και πάνω από το 91,6% τρων Αυστραλών άνω των 16 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Έτσι η Αυστραλία έχει κατορθώσει βήμα-βήμα να ανοίξει με ασφάλεια τα σύνορά της, συνέπεια του πετυχημένου εμβολιαστικού της προγράμματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ