«Τρελαίνει» κόσμο η Λάκη: Η είσοδος στο Top-10, ο Μουράτογλου και τα 25.000 δολάρια

«Τρελαίνει» κόσμο η Λάκη: Η είσοδος στο Top-10, ο Μουράτογλου και τα 25.000 δολάρια

Η 16χρονη ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης – Η επιχορήγηση από την ITF, ο Μουράτογλου και οι προοπτικές για μια σπουδαία καριέρα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έβαλαν το τένις στα σπίτια όλων των Ελλήνων και έκαναν χιλιάδες παιδιά να ζητήσουν από τους γονείς τους να τα στείλουν σε ακαδημίες τένις, για να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος. Να παίξουν, να τρέξουν, να χαρούν και να αθληθούν, νιώθοντας λίγο τη μαγεία του τένις και την αδρεναλίνη που προσφέρει σε όσους έχουν την τύχη να ασχοληθούν μαζί του. Ένα άθλημα, που έχουμε την ευτυχία ως Ελληνες να απολαμβάνουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο χάρη στον Στέφανο και την Μαρία.

Το ελληνικό τένις, ωστόσο, δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον, το οποίο μάλιστα αναμένεται να είναι λαμπρό, με την Μιχαέλα Λάκη να ακολουθεί τα βήματα της Μαρίας Σάκκαρη και να θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία ταλέντα στο παγκόσμιο τένις. Οι ειδικοί «βλέπουν» στο πρόσωπο της 16χρονης ένα… διαμάντι, που μπορεί να λάμψει στο επαγγελματικό τένις και να φτάσει ακόμα και στο Νο.1 του κόσμου. Το πλούσιο ταλέντο της και τα σωματικά της προσόντα μπορούν να τη βοηθήσουν να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο και να κατακτήσει πολλούς τίτλους, συνεχίζοντας τον δρόμο που χάραξε η Μαρία Σάκκαρη.

Το γεγονός μάλιστα ότι προπονείται στην ακαδημία του Μουράτογλου στη γαλλική Ριβιέρα και πολλές φορές έχοντας δίπλα της τον άνθρωπο που εκτόξευσε την καριέρα της Σερένα Γουίλιαμς, της δίνει την ευκαιρία να μάθει τεχνικές, που δεν γνωρίζουν κορυφαίες τενίστριες του κόσμου. Να βελτιώσει τις αδυναμίες της και να φτάσει το παιχνίδι της στο τοπ επίπεδο, παίρνοντας όλη την τενιστική σοφία που έχει ο Γαλλος προπονητής.

Η συνύπαρξη μαζί του την έχει βοηθήσει πολύ και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματά της. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Αυστραλιανό Οπεν, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες και στο οποίο έλαβε μέρος στο επίπεδο των juniors. Η Μιχαέλα έφτασε μέχρι τους «8» και χάρη στην εξαιρετική πορεία που έκανε στην Μελβούρνη ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF, για κορίτσια έως 18 ετών.

Η Λαρισαία μάλιστα είναι μία από τις 44 τενίστριες σε ολόκληρο τον κόσμο, που θα λάβει ενίσχυση ύψους 25.000 δολαρίων από την ΙΤΦ, μέσω του προγράμματος «Grand Slam Player Development Programme».

To συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει καθιερωθεί από το 1986 και χρηματοδοτείται από τα τέσσερα Grand Slams, με στόχο να βοηθηθούν παιδιά που προέρχονται από αναπτυσσόμενες τενιστικά χώρες και έχουν τις προοπτικές για να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο τένις. Η Μιχαέλα Λάκη και τα άλλα 43 παιδιά που θα λάβουν την χρηματική ενίσχυση από την ITF, θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις συνθήκες προπόνησής τους και να εξελιχθούν αγωνιζόμενοι σε περισσότερα τουρνουά.

Ένα μέρος των 25.000 δολαρίων θα πάει στα ταξίδια που θα χρειαστεί να κάνει η Μιχαέλα το επόμενο διάστημα, για να αγωνιστεί σε διάφορα τουρνουά που γίνονται ανά τον κόσμο, με στόχο να λάβει πολύτιμες εμπειρίες, που θα τη βοηθήσουν να βελτιωθεί και να εξελίξει το παιχνίδι της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την εν λόγω οικονομική ενίσχυση είχε πάρει στο παρελθόν μεταξύ άλλων η Τυνήσια, Ονς Τζαμπέρ, η οποία πλέον βρίσκεται στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Η Λάκη έχει λαμπρό μέλλον και δίπλα της ανθρώπους που μπορούν να την βοηθήσουν και να την ανεβάσουν στο κορυφαίο επίπεδο όπως είναι ο Πάτρικ Μουράτογλου και φυσικά ο προπονητής της, Φοίβος Μιχαλόπουλος, ο οποίος την έχει αναλάβει από τα πρώτα της βήματα και την έχει κάνει μια από τις κορυφαίες τενίστριες στο επίπεδο των Juniors.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ