Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς, πέρασε στα προημιτελικά! (vids)

Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς, πέρασε στα προημιτελικά! (vids)

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ του Ιλία Ιβάσκα (6-4, 6-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το παιχνίδι με τον Ιλία Ιβάσκα για τους «16» του τουρνουά που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ. Ο Ελληνας τενίστας παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις, επικράτησε με 2-0 σετ του Λευκορώσου (6-4, 6-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ολλανδικού τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό, Αλεξ Ντε Μινόρ. Το παιχνίδι θα γίνει την Παρασκευή.

Ο συμπατριώτης μας είναι το φαβορί του ζευγαριού και εάν περάσει στα ημιτελικά θα βρει στον δρόμο του έναν εκ των Μουσέτι ή Λεχέτσκα. Ο Ελληνας τενίστας έχει μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης και να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο για το 2022.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε εύκολα με 1-0, ενώ στο δεύτερο γκέιμ είχε μπρέικ πόιντ. Ο Λευκορώσος, όμως, παρέμεινε ψύχραιμος και ισοφάρισε σε 1-1.

Ελληνας τενίστας με love game έκανε το 2-1 και στο τέταρτο γκέιμ μάλιστα είχε τρεις ακόμα ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του. Ο Ιλία Ιβάσκα, ωστόσο, κατάφερε να «σβήσει» τα μπρέικ πόιντς του συμπατριώτη μας και να ισοφαρίσει σε 2-2. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι – χέρι μέχρι το 5-4, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει μπρέικ και με 6-4 να πάρει το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν ένας μονόλογος του Ελληνα τενίστα, ο οποίος με την ψυχολογία στα ύψη και παίζοντας εξαιρετικό τένις έσπασε δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του και προηγήθηκε με 5-0. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τον συμπατριώτη μας λίγο αργότερα να κάνει το 6-1 και να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Ρότερνταμ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 9 άσους και 21 winners, ενώ υπέπεσε μόλις σε 10 αβίαστα λάθη. Αντίθετα, ο Ιβάσκα είχε 21 αβίαστα λάθη και μόλις 14 winners.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ