Η Σβιτόλινα αναθεώρησε και παίζει με την Ποτάποβα

Η Σβιτόλινα αναθεώρησε και παίζει με την Ποτάποβα

Η Ελίνα Σβιτολίνα θα παίξει τελικά κόντρα στην Ρωσίδα, Αναστασία Ποτάποβα για τον πρώτο γύρο στο WTA 250 του Μοντερέι.

Η Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα, Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη και σύζυγος του Γκαέλ Μονφίς, θα παίξει στον πρώτο γύρο στο WTA 250 του Μοντερέι με την Ρωσίδα Αναστασία Ποτάποβα (81η στον κόσμο), το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα.

Η Σβιτόλινα, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο Twitter ότι δεν θα αντιμετωπίσει Ρώσους ή Λευκορώσους αντιπάλους μέχρι να αναλάβει δράση η WTA επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία, αποκάλυψε στο βρετανικό ITV ότι θα παίξει τελικά στο Μεξικό.

«Έγινε πολλή συζήτηση, σήμερα (η WTA) θα εκδώσει μια δήλωση ότι θα αφαιρέσει τις (ρωσικές) σημαίες. Απλώς περιμένουμε την τελική επιβεβαίωση γι΄ αυτό. Θα παίξω απόψε γιατί η αντίπαλός μου θα είναι υπό ουδέτερη σημαία», δήλωσε η Ουκρανή. Ωστόσο, η WTA δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τίποτα σχετικά με πιθανή αφαίρεση της σημαίας από Ρώσους παίκτες.

Η Σβιτόλινα ανακοίνωσε επίσης ότι θα έπαιζε τον αγώνα της με την Ποτάποβα φορώντας τα ουκρανικά χρώματα που φόρεσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο. «Σημαίνει πολλά και θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά για μένα. Δεν θα είναι σαν άλλα παιχνίδια. Νιώθω ότι έχω το βάρος της χώρας μου στους ώμους μου», είπε.

Η αθλήτρια μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτό το μέτρο δεν της αρκούσε: «Στην κοινότητα του τένις θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα, έχουν ήδη περάσει έξι μέρες και σήμερα συμβαίνουν σοβαρά και φρικτά πράγματα στην Ουκρανία. Γι΄ αυτό αποφάσισα να πάρω ένα βήμα, γιατί δεν ένιωσα αρκετή υποστήριξη από την κοινότητα του τένις. Ως Ουκρανοί, δεν μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί νιώθοντας τόσο πολύ πόνο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ