Η ITF απέκλεισε τις Ρωσία και Λευκορωσία

Η ITF απέκλεισε τις Ρωσία και Λευκορωσία

Η παγκόσμια ομοσπονδία τένις απέκλεισε από τις διοργανώσεις της την Ρωσία και τη Λευκορωσία – Τι ισχύει για τις διοργανώσεις ATP και WTA.

Στην αποβολή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις εθνικές διοργανώσεις προχώρησε η παγκόσμια ομοσπονδία τένις, με την ITF στην ανακοίνωσή της να εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό της Ουκρανίας, αλλά και στην ομοσπονδία της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη διευκόλυνσή της από τη Λευκορωσία.

Εκτός από την ακύρωση όλων των τουρνουά της ITF σ’ αυτές τις χώρες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ITF ανακοίνωσε σήμερα την άμεση αναστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (RTF) και την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης της Λευκορωσίας (BTF), ως μέλη της ITF, αλλά και τον αποκλεισμό τους από τις διεθνείς ομαδικές διοργανώσεις της ITF, μέχρι νεοτέρας. Η ITF παραμένει σε στενή επαφή με την Ουκρανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και στέκεται αλληλέγγυα με τον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις διοργανώσεις της ITF δεν βγάζει εκτός διοργανώσεων ATP και WTA τους τενίστες και τις τενίστριες που προέρχονται από τις δύο συγκεκριμένες χώρες, οι οποίοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κανονικά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ