Στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός η Γραμματικοπούλου

Στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός η Γραμματικοπούλου

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της Αμερικανίδας, Κριστίνα ΜακΧέιλ και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός.

Εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη, η Ελλάδα θα έχει στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η χώρα μας θα έχει τριπλή εκπροσώπηση στο δεύτερο γκραντ σλαμ της φετινής σεζόν, αφού η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο των προκριματικών και να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός.

Η 25χρονη στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επικράτησε με 2-0 σετ της Αμερικανίδας, πρώην Νο. 35 στον κόσμο, Κριστίνα ΜακΧέιλ (6-3, 6-3). Οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι – χέρι μέχρι το 5ο game, όταν η Γραμματικοπούλου έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2. Στο 9ο game έκανε νέο μπρέικ και με 6-3 έφτασε στο 1-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη, η Βαλεντίνη μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και με μπρέικ στο 2o game προηγήθηκε με 3-0. Η Αμερικανίδα μείωσε σε 3-2, αλλά η Ελληνίδα με νέο μπρέικ έκανε το 4-2. Το νερό μπήκε στο αυλάκι για τη συμπατριώτισσά μας, η οποία λίγο αργότερα έφτασε στο 6-3 και με 2-0 σετ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη – πρόκριση στο κυρίως ταμπλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ