Η 19χρονη Κινγουέν Ζενγκ άφησε εκτός Roland Garros την Χάλεπ

Η 19χρονη Κινγουέν Ζενγκ άφησε εκτός Roland Garros την Χάλεπ

Μεγάλη έκπληξη στο Roland Garros. Η Κινγουέν Ζενγκ... πέταξε εκτός την Χάλεπ.

Μϊα ακόμη μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στο απλό γυναικών του Roland Garros. Η 19χρονη Κινέζα, Κινγουέν Ζενγκ (νο74 στον κόσμο) κατάφερε στο ντεμπούτο της στο κυρίως ταμπλό του κορυφαίου Grand Slam, να κάνει την ανατροπή και να «πετάξει έξω» από τη συνέχεια το πρώην νο1 του κόσμου, την Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ με 2-1 σετ (2-6, 6-2, 6-1).

Αν και η Χάλεπ προηγήθηκε 1-0 και με break στο δεύτερο σετ, 2-1 στα game, η νεαρή Ζενγκ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με κερδισμένα 11 από τα 12 game που ακολούθησαν έφερε τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση και μετά από μία ώρα και 56 λεπτά αγώνα πανηγύρισε δικαιολογημένα τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της και την είσοδό της στις «32» του τουρνουά για πρώτη φορά.

Ο σημερινός ήταν ο πρώτος αποκλεισμός της Χάλεπ στο δεύτερο γύρο του γαλλικού Όπεν μετά από επτά χρόνια (2015). Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η Ζενγκ θ΄ αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Γέλενα Οσταπένκο και στην Αλιζέ Κορνέ.

Αποκλεισμό-σοκ γνώρισε και το νο9 του ταμπλό, Ντανιέλ Κόλινς, η οποία έγινε η 7η τενίστρια του Top10, που αποχωρεί πρόωρα και συγκεκριμένα στην 1η εβδομάδα αγώνων.

Η Αμερικανίδα, ηττήθηκε από τη συμπατριώτισσά της, Σέλμπι Ρότζερς (νο50 στον κόσμο) με 6-4, 6-3 σε 77 λεπτά αγώνα. Η Ρότζερς στην 3η φάση του Roland Garros θ΄ αντιμετωπίσει τη Ντάρια Κασάτκινα (νο20 του ταμπλό).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ