«Επέζησε» ο Αλκαράθ στον ισπανικό… μαραθώνιο

«Επέζησε» ο Αλκαράθ στον ισπανικό… μαραθώνιο

Ο Αλκαράθ τα βρήκε σκούρα κόντρα στον συμπατριώτη του Άλμπερτ Ράμος-Βινόλας, όμως επικράτησε με 3-2 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε από τα πρόθυρα μιας ήττας-σοκ στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός για να ξεπεράσει τον εμπόδιο του συμπατριώτη του, Άλμπερτ Ράμος-Βινόλας, σε έναν μαραθώνιο πέντε σετ, που δοκίμασε τις αντοχές του στο δρόμο για τον τίτλο.

Ο 19χρονος, ο οποίος έχει εκπλήξει εφέτος με τις επιδόσεις του τον κόσμο του τένις, επέζησε από ένα ματς πόιντ στο τέταρτο σετ προτού επιστρέψει για να κερδίσει με 6-1, 6-7(7), 5-7, 7-6(2), 6-4 σε αγώνα διάρκειας άνω των τεσσάρων ωρών και μισής ώρας.

Ο Αλκαράθ είναι πλέον αήττητος για 12 σερί αγώνες, αφού κέρδισε διαδοχικούς τίτλους σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη πριν το γαλλικό όπεν.

«Αισθάνομαι κουρασμένος, αλλά ήταν μια μεγάλη μάχη ενάντια σε έναν σπουδαίο παίκτη», είπε μετά την πρόκριση του και συνέχισε: «Ήξερα ότι θα ήταν ένα κορυφαίο ματς. Παλέψαμε μέχρι τον τελευταίο πόντο. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση μου σήμερα. Στο τάι μπρέικ ήμουν επιθετικός. Στο πέμπτο σετ ήμουν φρέσκος. Ήμουν σαν την αρχή του αγώνα. Αυτό το ματς πόιντ άλλαξε τα πάντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ