Βασίλισσα του Παρισιού η Σβιάτεκ (2-0, vids)

Βασίλισσα του Παρισιού η Σβιάτεκ (2-0, vids)

Η Πολωνή κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ την Κόρι Γκοφ και κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός για δεύτερη φορά στην καριέρα της – 35 σερί νίκες, 6 συνεχόμενοι τίτλοι για το Νο.1!

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ιγκα Σβίατεκ τον τελικό του Ρολάν Γκαρός με την Κόρι Γκοφ. Η Πολωνή, χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, επικράτησε με το εμφατικό 6-1, 6-3 και κατέκτησε το γαλλικό όπεν για δεύτερη φορά στην καριέρα της, μετά το 2020.

Αυτός είναι ο δεύτερος Γκραντ Σλαμ τίτλος για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που έφτασε τις 35 σερί νίκες στο τουρ και τα 6 συνεχόμενα τρόπαια. Τελευταία φορά που ηττήθηκε η Ιγκα Σβίατεκ ήταν στις 16 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι, από την Γέλενα Οσταπένκο.

Η Πολωνή, που πριν το Ρολάν Γκαρός είχε κατακτήσει τους τίτλους σε Ντόχα, Indian Wells, Μαϊάμι, Στουτγκάρδη και Ρώμη, μάλιστα χρειάζεται μια ακόμα νίκη για να γίνει η τενίστρια με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες στην ιστορία της Open Era. Με τις 35 ξεπέρασε την Σερένα Γουίλιαμς (34) έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας την Βένους Γουίλιαμς (35), με την Ιγκα να χρειάζεται μια ακόμα για να περάσει στο πάνθεον του παγκοσμίου τένις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του σημερινού τελικού, η Ιγκα δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην Κόρι Γκοφ, που δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική και μετά το τέλος της αναμέτρησης ξέσπασε σε κλάματα. Η Πολωνή, που αποθεώθηκε από τον σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου και συμπατριώτη της, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που βρέθηκε στο Παρίσι και είδε από κοντά τον μεγάλο τελικό, έκανε… περίπατο απέναντι στην Αμερικανίδα.

Η Ιγκα μπήκε στο κορτ αποφασισμένη να επιβάλει το παιχνίδι της και τα κατάφερε. Με δύο γρήγορα μπρέικ προηγήθηκε με 3-0 και λίγο αργότερα βρέθηκε στο 5-1. Με νέο μπρέικ στο 7ο γκέιμ έφτασε στο 6-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο 2ο σετ η Κόρι έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0, αλλά η χαρά της δεν κράτησε για πολύ. Η Σβίατεκ με τρία σερί γκέιμς έκανε το 3-2 και στο 6ο γκέιμ πέτυχε μπρέικ για το 4-2. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για την Πολωνή, που έφτασε με… μαθηματική ακρίβεια στο 6-3 και στην κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός, για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ