Έκτος τίτλος για Μπερετίνι – Κατέκτησε το τουρνουά της Στουτγκάρδης

Έκτος τίτλος για Μπερετίνι – Κατέκτησε το τουρνουά της Στουτγκάρδης

Τον έκτο ΑΤP τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος και επικράτησε 2-1 σετ του Άντι Μάρεϊ στον τελικό του τουρνουά της Στουτγκάρδης.

Ο Ματέο Μπερετίνι ήταν ο νικητής του τουρνουά της Στουτγάρδης, με την επωνυμία Boss Open, επικρατώντας στον τελικό με 2-1 σετ του Άντι Μάρεϊ.

Για τον Ιταλό (νο10 του κόσμου) ήταν ο 6ος τίτλος ATP στην καριέρα του και δεύτερος στο 250άρι τουρνουά της γερμανικής πόλης μετά από εκείνον που είχε κατακτήσει το 2019, αλλά και ο τρίτος στο γρασίδι στον 4ο του τελικό!

Ο φιναλίστ του περυσινού Wimbledon χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 2,5 ώρες αγώνα για να κάμψει την αντίσταση του Βρετανού. Πήρε το πρώτο σετ με 6-4, ο άλλοτε νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ισοφάρισε με 7-5 και στο τρίτο και καθοριστικό σετ ο 26χρονος έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη με 6-3.

Ο Μπερετίνι επέστρεψε στη δράση αυτή την εβδομάδα μετά την επέμβαση που είχε κάνει στο δεξί χέρι στις 29 Μαρτίου, κατακτώντας το τρόπαιο του Boss Open και δείχνοντας πανέτοιμος ενόψει του κορυφαίου Grand Slam του Λονδίνου.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μάρεϊ τραυματίστηκε στο σετ που έκρινε τον τελικό, παρ΄ όλα αυτά πάλεψε μέχρι τέλος χωρίς να τα καταφέρει. Με το που δέχθηκε το μπρέικ στο εναρκτήριο game του τρίτου σετ, ο Σκωτσέζος κάλεσε άμεσα ιατρικό τάιμ άουτ, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στους κοιλιακούς.

Συνέχισε τον αγώνα, ωστόσο, στη διάρκεια του 7ου game κι ενώ ο Μπερετίνι είχε το προβάδισμα με 4-2, κάλεσε εκ νέου το γιατρό. Και πάλι επέστρεψε στο κορτ, αλλά ήταν εμφανές πως αυτό συνέβη προκειμένου να μην εγκαταλείψει. Στον 70ό τελικό της καριέρας του ο Μάρεϊ απέτυχε να φτάσει στα τρόπαια μετά από το 2019, όταν είχε κατακτήσει το 250άρι τουρνουά της Αμβέρσας.

Από την Δευτέρα (13/06), πάντως, θα επιστρέψει στο Top50 του κόσμου μετά από 4 και πλέον χρόνια (Μάιος του 2018) και συγκεκριμένα θα βρεθεί στο νο47.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ