Τζόκοβιτς: «Είναι εντυπωσιακό να δείχνει ο Ρουν αυτή την ωριμότητα σε ένα τόσο μεγάλο ματς»

Τζόκοβιτς: «Είναι εντυπωσιακό να δείχνει ο Ρουν αυτή την ωριμότητα σε ένα τόσο μεγάλο ματς»

Mε τα καλύτερα μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τον Χόλγκερ Ρουν μετά τον επικό τελικό του Paris Masters, στον οποίο ο 19χρόνος Δανός κατάφερε να λυγίσει τον Νόλε

Σε έναν εντυπωσιακό τελικό στο Paris Masters o νεαρός Χόλγκερ Ρουν  υπέταξε με ανατροπή (2-1 σετ) τον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο τελευταίο game ο 19χρόνος κατάφερε να σταθεί «όρθιος» και να μην λυγίσει  στην αφόρητη πίεση του Σέρβου με τον Νόλε να εντυπωσιάζεται από το πόσο ψυχραίμος και δυνατός έμεινε μέχρι τον τελευταίο πόντο παρά το νεαρό της ηλικίας του και να τον αποθεώνει μετά το τέλος του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Σάκκαρη: Σ’ αυτήν την θέση στην παγκόσμια κατάταξη ολοκληρώνει την σεζόν

Παράλληλα ο Τζόκοβιτς μίλησε και για τον Κάρλος Αλκαράθ, τον άλλον σπουδαίο νεαρό τενίστα που βρίσκεται στο Τοp 10 της παγκόσμιας κατατάξης και μοιράστηκε την γνώμη του για τον τρόπο παιχνιδιού των δύο νεαρών που εντυπωσιάζουν με τα κατορθώματα τους στο παγκόσμιο τένις.

Όσα δήλωσε ο Σέρβος:

«Έμεινε ψύχραιμος και δυνατός πνευματικά μέχρι τον τελευταίο πόντο. Για κάποιον στην ηλικία του, να δείχνει αυτή την ωριμότητα και συγκέντρωση σε ένα τόσο μεγάλο ματς, είναι εντυπωσιακό. Είχε την εβδομάδα της ζωής του. Είναι εντυπωσιακό που κέρδισε πέντε τενίστες της πρώτης 10αδας» είπε για τον Χόλγκερ Ρουν.

Πρόσθεσε: 

«Έχουν ομοιότητες με τον Κάρλος Αλκαράθ σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και σωματικής ικανότητας. Νομίζω και οι δύο είναι πολύ φιτ. Προπονούνται πολύ σκληρά. Είναι προσηλωμένοι σε αυτό. Αμύνονται και οι δύο εξαιρετικά καλά. Ο Ρούνε έχει καλύτερο backhand αλλά ο Αλκαράθ καλύτερο forehand. Και οι δύο βελτιώνουν αυτά τα χτυπήματα. Δεν είναι ότι δεν είναι καλά τα αδύναμά τους χτυπήματα. Ο Ρούν έχει πολύ καλό forehand και ο Αλκαράθ πολύ καλό backhand.

Είναι ολοκληρωμένοι παίκτες αν και είναι μόλις 19 ετών. Είναι πολύ εντυπωσιακό. Επίσης, η ενέργειά τους στο court, η θέλησή τους και η πνευματική τους δύναμη είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Φυσικά και είμαι απογοητευμένος με την ήττα σήμερα αλλά ήμουν πολύ κοντά. Μόλις λίγοι πόντοι έκριναν το νικητή. Το επίπεδο του παιχνιδιού μου είναι υψηλό και μου αρέσουν οι πιθανότητές μου στο Τορίνο. Το κάθε παιχνίδι είναι τελικός εκεί. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς.

Κάθε τουρνουά είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Όπου και να παίζω, προσπαθώ για τη νίκη. Νιώθω πολύ καλά στο γήπεδο. Νομίζω ότι παίζω πολύ, πολύ καλό τένις.

Θα δούμε πως θα πάει στο Τορίνο. Έπαιξα εκεί πέρυσι πολύ καλό τένις. Έφτασα στα ημιτελικά όπου είχα ένα κλειστό ματς με τον κάτοχο του τίτλου, Ζβέρεφ. Ξέρω ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Η μπάλα ταξιδεύει πολύ γρήγορα λόγω του υψομέτρου. Είναι πολύ γρήγορο court. Πρέπει να σερβίρεις καλά. Θα βρίσκομαι εκεί λίγες ημέρες πριν για προπόνηση και ελπίζω να βρεθώ στα καλύτερά μου«.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ