Υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς (0-2, vid)

Υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς (0-2, vid)

Ο Σέρβος τενίστας αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον Ελληνα τενίστα, που έχασε με κάτω τα χέρια το πρώτο σετ, ενώ στο δεύτερο πάλεψε, αλλά «λύγισε» στο τάι μπρέικ - Εσβησαν οι ελπίδες του Στέφανου για το Νο.1.

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να χάνει με 2-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (6-4, 7-6 [4]). Ο συμπατριώτης μας πλήρωσε το κακό ξεκίνημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο Σέρβος, ενώ στο δεύτερο σετ ο 24χρονος ανέβασε την απόδοσή του, αλλά «λύγισε» στο τάι μπρέικ.

Αυτή ήταν η 10η νίκη του Τζόκοβιτς απέναντι στον Τσιτσιπά σε 13 παιχνίδια (10-3), με τον Σέρβο να κερδίζει τον Ελληνα τενίστα για τρίτη φορά μέσα σε λίγο διάστημα, αφού είχε επικρατήσει επίσης στον τελικό της Αστάνα (3/10) και στα ημιτελικά του Παρισιού (31/10).

Διαβάστε επίσης: Βέλγιο – Ελλάδα 70-72: Συγκλόνισε η Εθνική – Με την ψυχάρα του Λάρυ στο Μουντομπάσκετ

Μια ήττα που φέρνει σε δύσκολη θέση τον συμπατριώτη μας, ο οποίος πλέον θα πρέπει να κερδίσει πάση θυσία τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, για να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης στα ημιτελικά των ATP Finals.

Με αυτή την ήττα έσβησε οριστικά το όνειρο του Στέφανου Τσιτσιπά για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού το maximum των πόντων που μπορεί να φτάσει είναι οι 6650 (εάν κερδίσει όλα τα ματς και πάρει τον τίτλο), με τον Κάρλος Αλκαράθ να έχει ήδη 6820.

Κακό ξεκίνημα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Στέφανου Τσιτσιπά στο πρώτο game, με τον Σέρβο να κάνει μπρέικ. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 2-0 games, βάζοντας τις βάσεις για να πάρει το πρώτο σετ. Ο Ελληνας τενίστας προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 2-1 και λίγο αργότερα σε 3-2, αλλά ο Νόβακ παρέμεινε συγκεντρωμένος και έφτασε στο 5-3. Ο συμπατριώτης μας μείωσε εκ νέου σε 5-4, αλλά ο Σέρβος σέρβιρε σωστά και με 6-4 έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη.

Το πάλεψε, αλλά…

Το δεύτερο σετ ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ (1-0, 1-1, 2-1). Στο τέταρτο game ο Στέφανος είχε μπρέικ πόιντ, αλλά ο Σέρβος με την εμπειρία και την ποιότητά του κατάφερε να το «σβήσει» και να ισοφαρίσει σε 2-2 games. Το σετ συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον Ελληνα τενίστα να προηγείται με 3-2 και 4-3 και τον Νόβακ να ισοφαρίζει σε 3-3 και 4-4 αντίστοιχα.

Ο Στέφανος έκανε το 5-4, αλλά και πάλι ο Σέρβος απάντησε (5-5). Το «μία σου και μία μου» συνεχίστηκε (6-5, 6-6), με το δεύτερο σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Νόβακ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-1 και στη συνέχεια με 5-1. Ο Ελληνας τενίστας με ένα μίνι μπρέικ και δύο πόντους στο σερβίς του μείωσε σε 5-4, αλλά ο Σέρβος με ωραίο forehand έκανε το 6-4 και με μεγάλο σερβίς το 7-4, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 2-0 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ