Στέφανε, τώρα είναι η ώρα σου!

Στέφανε, τώρα είναι η ώρα σου!

Τον πρώτο του Grand Slam τίτλο θα διεκδικήσει σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα τενίστα να έχει ραντεβού με την ιστορία κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (10:30) στον τελικό του Australian Open.

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας έχει μπροστά του (10:30) τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς σε λίγη ώρα από τώρα αντιμετωπίζει στον τελικό του Australian Open τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με στόχο τον πρώτο του Grand Slam τίτλο.

Ένα μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο τενίστες που βρίσκονται αμφότεροι σε τρομερή κατάσταση μέσα στο έτος, με τον Σέρβο να έχει 11 νίκες και τον «Τσίτσι» 10. Τόσο ο Στέφανος, όσο και ο «Νόλε» στοχεύουν στην κούπα αλλά και στην κορυφή της κατάταξης, καθώς ο νικητής στη Μελβούρνη θα σκαρφαλώσει αυτομάτως στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σέρβος τενίστας, «τρέχει» ένα σερί 9-0 απέναντι στον Τσιτσιπά με το μεταξύ τους συνολικό σκορ να είναι στο 10-2 υπέρ του.

Ο Ελληνας τενίστας ψάχνει στην Μελβούρνη τον 10ο τίτλο στην καριέρα του και πρώτο σε επίπεδο Grand Slam, ο οποίος μάλιστα εάν έρθει, θα τον ανεβάσει για πρώτη φορά στην κορυφή της ATP.  Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα κοντραριστούν ο Στέφανος με τον Νόβακ σε τελικό ενός Grand Slam, καθώς είχαν αναμετρηθεί και το 2021 στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 2-0 σετ και βρέθηκε ένα βήμα μακριά από τον τίτλο, αλλά ο Σέρβος με την εμπειρία και την ποιότητά του γύρισε… τούμπα το παιχνίδι και έφτασε στην ολική ανατροπή, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 σετ.

Ο «Τσίτσι» κατάφερε να γράψει και ένα φοβερό ρεκόρ στη Μελβούρνη, καθώς ο 24χρονος πρωταθλητής σε ηλικία 24 ετών και πέντε μηνών, έγινε ο νεαρότερος φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν τα τελευταία 12 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ