Σβιτολίνα: «Να αποκλειστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες» (pic)

Σβιτολίνα: «Να αποκλειστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες» (pic)

Η Ελίνα Σβιτολίνα ανέφερε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως όσο συνεχίζεται ο πόλεμος οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές δεν πρέπει να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακού Αγώνες.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) φαίνεται πως θα επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακού Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, συμμετέχοντας ως ουδέτεροι.

Ωστόσο ο υπουργός Αθλητισμού της Ουκρανίας τόνισε σε δηλώσεις του πως θα επιδιώξει ευρεία διεθνή υποστήριξη ώστε να αποκλειστούν λόγω του πολέμου που συνεχίζεται, μια κίνηση που ασπάστηκε και η εθνική Ολυμπιακή επιτροπή της Λετονίας (NOC).

Πάνω στο θέμα αναφέρθηκε και η Ελίνα Σβιτολίνα, με την Ουκρανή τενίστρια να αναφέρει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως ο αποκλεισμός θα πρέπει να παραμείνει ενεργός όσο συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη χώρα της.

H ανάρτηση της Ελίνα Σβιτολίνα:

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο όνειρο και το απόλυτο προνόμιο για τους αθλητές. Είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για ένταξη και ποικιλομορφία στον αθλητισμό, τραβώντας την προσοχή του κόσμου.

Έχοντας αυτό κατά νου, πρέπει να επιμείνουμε στην απαγόρευση των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών. Να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και ότι υπάρχουν συνέπειες για τις αποτρόπαιες πράξεις των κυβερνήσεών τους.

Η ζωή τους δεν μπορεί να συνεχιστεί κανονικά και ο κόσμος, ούτε ο ρωσικός και ο λευκορωσικός λαός, μπορεί να αγνοούν τις φρικαλεότητες που διαπράττουν στην Ουκρανία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ