Ζορίστηκε στην πρεμιέρα του Ντουμπάι ο Τζόκοβιτς

Ζορίστηκε στην πρεμιέρα του Ντουμπάι ο Τζόκοβιτς

Με 2-1 επικράτησε του Τόμας Μάτσακ ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε νικηφόρα κατά την επιστροφή του στο ATP Tour μετά τον θρίαμβό του στο Αυστραλιανό Όπεν, αλλά χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να επιβληθεί του -προερχόμενου από τα προκριματικά- Τσέχου Τόμας Μάτσακ με 6-3, 3-6, 7-6(1) στο Όπεν του Ντουμπάι, την Τρίτη (28/2).

Ο «Νόλε», ο οποίος ξεπέρασε το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ για τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής ως νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη (378), κινήθηκε με άνεση και δεν έδειξε επηρεασμένος από τη ρήξη του οπίσθιου μηριαίου που είχε στο Melbourne Park, τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Σοκαριστικά βίντεο

«Ο Τόμας δεν έπαιζε σαν το νούμερο 130 του κόσμου. Έπαιξε υπέροχο τένις και του αξίζει όλο το χειροκρότημα. Μου δημιουργούσε κάθε είδους μπελά, αλλά όταν χρειάστηκε βρήκα άλλο εξοπλισμό», είπε ο Τζόκοβιτς.

«Σωματικά μπορώ να είμαι καλύτερος. Απαιτώ τα υψηλότερα πρότυπα στην ποιότητα του τένις και της προετοιμασίας. Έχω ταλαιπωρηθεί με έναν τραυματισμό και χρειαζόμουν λίγο χρόνο. Ελπίζω όμως καθώς προχωρά το τουρνουά να μπορέσω να ανεβάσω και το επίπεδο του τένις μου».

Ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον Ολλανδό Τάλον Γκρίχσπουρ. Ο πρωταθλητής του Ρότερνταμ και της Ντόχα, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, είχε επίσης προκριθεί νωρίτερα στον επόμενο γύρο, αφού επικράτησε του Ιταλού Ματέο Αρνάλντι με 6-4, 6-2.

Ο Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ είχε μια πιο σκληρή μονομαχία εναντίον του Αμερικανού Μαξίμ Κρέσι, αλλά επικράτησε με 7-6(4), 3-6, 6-3, ενώ ο Κάρεν Κατσάνοφ, που είχε φτάσει ως τους ημιτελικούς της Μελβούρνης, ηττήθηκε από τον Ολλανδό Μπότιτς Φαν Ντε Ζάντσχουλπ (5-7, 2-6) και αποκλείστηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ