Εκτός top 10 ο Ναδάλ μετά από 18 χρόνια

Εκτός top 10 ο Ναδάλ μετά από 18 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, με τον Αλκαράθ να σκαρφαλώνει στην κορυφή.

Τα σερί είναι για να σπάνε και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός θρύλος του τένις βγήκε εκτός δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 18 χρόνια.

Ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα τον έχει αφήσει εκτός court, με την επιστροφή του να αναμένεται τους επόμενους μήνες που ξεκινά οι δράση στις χωμάτινες επιφάνειες, εκεί που άλλωστε δεν έχει αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης: Το «γλέντι» του Καραπαπά για Άμραμπατ: «Σε 2 ντέρμπι είδε 4 κόκκινες. Τι; Δεν τις ειδε;» (pic)

Από τον Απρίλιο του 2005, για 912 εβδομάδες είχε να μείνει εκτός του top 10 ο Ράφα που πλέον βρίσκεται στη θέση νούμερο 13, αφού έχασε 4 θέσεις στην πρόσφατη αναθεώρηση της βαθμολογίας.

Στην κορυφή ανέβηκε ξανά μετά τη νίκη του στο Indian Wells, ο Κάρλος Αλκαράθ, με τον συμπατριώτη του Ναδάλ να δείχνει πλέον ξεκάθαρα πως πρόκειται για το επόμενοι μεγάλο αστέρι του αθλήματος. Η απουσία του Τζόκοβιτς από τα δύο τουρνουά στην Αμερική λόγω του μη εμβολιασμού του, έδωσε την ευκαιρία να ανέβει ο νεαρός Ισπανός στην κορυφή της λίστας, όμως πρέπει να κερδίσει και το Miami Open για να παραμείνει εκεί.

Ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ακόμη στην θέση νούμερο 3, ενώ μεγάλος κερδισμένος από την αναθεώρηση της λίστας ήταν ο Καναδός Αλιασίμ, που κέρδισε 4 θέσεις για να φτάσει στην 6η θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ