Απίστευτο ρεκόρ, τρελαίνει τα κοντέρ στο παγκόσμιο τένις ο Τσιτσιπάς

Απίστευτο ρεκόρ, τρελαίνει τα κοντέρ στο παγκόσμιο τένις ο Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς σε μια ένδειξη της ποιότητας και της σταθερότητας που τον διακρίνει τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει κάτι μοναδικό, με μόνο τον θρύλο Νόβακ Τζόκοβιτς να τον ξεπερνά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απασχολεί συνεχώς την ελληνική (και όχι μόνο) κοινή γνώμη με τις απόψεις του που πολλές φορές είναι από παρεξηγήσιμες ως… εριστικές για μεγάλο πλήθος κόσμου. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως είναι ένας τενίστας παγκόσμιας κλάσης που συγκαταλέγεται δίκαια μεταξύ των κορυφαίων.

Ο 10ος τίτλος που κατέκτησε στο τουρνουά του Los Cabos στο Μεξικό, κατηγορίας ATP250, τον έφερε για άλλη μια εβδομάδα στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο.4). Και επίσης καταδεικνύει και κάτι που πολλοί παραβλέπουν.

Διαβάστε επίσης: Φουντώνουν οι φήμες για το μέλλον του Μάικ Τζέιμς!

Τη σταθερότητα στο υψηλό επίπεδο, η οποία παρά την έλλειψη τίτλων, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς ο Τσιτσιπάς σχεδόν είναι πάντα «εκεί γύρω» στα μεγάλα ραντεβού. Πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που ο Στέφανος συμπληρώνει 207 σερί εβδομάδες στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης. Μόνο ο Τζόκοβιτς έχει περισσότερες εβδομάδες (244) και τρίτος και… τελευταίος στη δεκάδα που το έχει καταφέρει είναι ο Κάσπερ Ρουντ με 100 βδομάδες.

Αυτό σημαίνει πως βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα του παγκόσμιου τένις για περισσότερα από τέσσερα χρόνια σερί, από τις 4 Μαρτίου του 2019. Από στατιστικής άποψης ο Τσιτσιπάς βρίσκεται τις περισσότερες εβδομάδες στον Νο.6 (56), ακολούθως στο Νο.5 (47), ενώ έφτασε στο peak της καριέρας του, στο Νο.3, για 22 βδομάδες.

Ακολούθως για 11 εβδομάδες βρέθηκε στο Νο.7, για 6 στο Νο.8, για μια στο Νο.9 και για 4 στο Νο.10.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ