Σαμπαλένκα – Γκοφ 1-2: Με ανατροπή ο πτώτος Grand Slam τίτλος της 19χρονης

Σαμπαλένκα – Γκοφ 1-2: Με ανατροπή ο πτώτος Grand Slam τίτλος της 19χρονης

Η Κόκο Γκοφ πραγματοποίησε μια τρομερή ανατροπή απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα και σήκωσε το πρώτο Grand Slam τρόπαιο της καριέρας της, μόλις στα 19 της.

Η ημέρα που θα θυμάται για μια ζωή. Η Κόκο Γκοφ είναι στα 19 της χρόνια πρωταθλήτρια στο «σπίτι της», είναι πρωταθλήτρια στο US Open, μετά την τεράστια ανατροπή-νίκη της στον τελικό απέναντι στο νέο νούμερο 1 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η 19χρονη Αμερικανίδα κατάφερε να επιστρέψει από το εις βάρος της 1-0 στα σετ και να πάρει μια τεράστια νίκη, η οποία διακρίνεται και στους πανηγυρισμούς της μετά την λήξη, στην συγκίνηση της ίδιας και της οικογένειας της, αλλά και σε ολόκληρο το αμερικανικό κοινό.

Στην δεύτερη της προσπάθεια σε τελικό Grand Slam μετά τον χαμένο του Roland Garros, η Γκοφ κατακτάει την κορυφή και συνεχίζει το μυθικό σερί της, το οποίο πλέον έχει φτάσει στο 19-1 σε νίκες, ενώ αυτός ήταν ο τρίτος της τίτλος μέσα στο φετινό καλοκαίρι, μετά από αυτούς σε Σινσινάτι και Ουάσινγκτον.

Το ματς

Εξαιρετικό ξεκίνημα από την Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία μόλις στα πρώτα λεπτά ήταν μπροστά με μπρέικ (2-0). Η Γκοφ απάντησε άμεσα. Έκανε το 2-2, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια, καθώς όλη η υπόλοιπη συνέχεια του πρώτου σετ του τελικού άνηκε στην αντίπαλο της.

Η Λευκορωσίδα βρήκε ακόμη δύο «σπασίματα» στο σερβίς της Αμερικανίδας και έτσι έκλεισε το πρώτο κομμάτι του τελικού με 6-2 σε 40 λεπτά.

Ανασυγκρότηση και ψυχραιμία, ήταν τα δύο χαρακτηριστικά που έκαναν την διαφορά στη συνέχεια για την Γκοφ. Η Αμερικανίδα έσωσε δύο μπρέικ πόιντ στην αρχή του δεύτερου σετ, τα οποία αν δεν είχε καταφέρει να τα σβήσει θα βλέπαμε διαφορετική έκβαση.

Δεν έμεινε μόνο εκεί. Αμέσως μετά βρήκε τις δικές της ευκαιρίες και «έσπασε» το σερβίς της Σαμπαλένκα, φτάνοντας στο 3-1. Αυτό το προβάδισμα κατάφερε να το υπερασπιστεί μέχρι και το τέλος με χαρακτηριστική άνεση, φτάνοντας στο 6-3 και την ισοφάριση του τελικού σε 1-1 μετά από συνολικά 1 ώρα και 25 λεπτά.

Το τρίτο σετ αποτέλεσε υπόθεση για έναν ρόλο. Η Γκοφ εκμεταλλεύτηκε την ώθηση του κόσμου και το υπέρ της μομέντουμ, με αποτέλεσμα να βρει δύο μπρέικ, να υπερασπιστεί άνετα τα σερβίς της και να φτάσει στο τελικό 6-2 μετά από 42 λεπτά στο τρίτο σετ.

Αυτός ήταν ο πρώτος Grand Slam τίτλος της 19χρονης, η οποία θα μεταβεί από την Δευτέρα στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την άλλη, η Αρίνα Σαμπαλένκα μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, όμως από την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ