Στ. Τσιτσιπάς/Π. Τσιτσιπάς – Βαρέγια/Ερνάντεζ 2-0: Νίκη-πρόκριση για τα αδέρφια Τσιτσιπά

Στ. Τσιτσιπάς/Π. Τσιτσιπάς – Βαρέγια/Ερνάντεζ 2-0: Νίκη-πρόκριση για τα αδέρφια Τσιτσιπά

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά της Αμβέρσας, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 και το εισιτήριο για τον προημιτελικό.

Επιστροφή με καλή εμφάνιση και νίκη για τον Στέφανο και τον Πέτρο Τσιτσιπά ως ζευγάρι στα διπλά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στο τουρνουά της Σαγκάης στο πλάι του Ρόμπιν Χάασε την προηγούμενη εβδομάδα και αποφάσισε αυτή να παίξει ξανά μαζί με τον αδερφό του.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά επικράτησαν με 2-0 σετ των Βαρέγια και Ερνάντεζ και μετά από συνολικά 1 ώρα και 43 λεπτά πήραν την πρόκριση στον προημιτελικό του τουρνουά της Αμβέρσας.

Οι δύο Έλληνες κατάφεραν να πάρουν μια οριακή νίκη, η οποία ήρθε στα δύο σετ, όμως αμφότερα κρίθηκαν στη διαδικασία του tie break.

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς κρατήσανε με άνεση το σερβίς τους μέχρι την επτάποντη διαδικασία, εκεό όπου κρίθηκαν πιο συγκεντρωμένοι στις λεπτομέρεις, κατακτώντας το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης με 7-6 (7-9).

Σχεδόν ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο σετ. Με τη διαφορά εδώ ότι οι δύο Έλληνες βρήκαν ένα μπρέικ, το οποίο όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν, με αποτέλεσμα ο Μεξικανός και ο Ισπανός να «σπάσουν» άμεσα το σερβίς τους και να ξανά φέρουν το ματς στα ίσια.

Εν τέλει, τα δύο ζευγάρια φτάσανε ξανά στο tie break, εκεί όπου η δουλειά των αδερφών Τσιτσιπά ήταν πολύ πιο απλή. Το κατέκτησαν με 7-2, παίρνοντας την πρόκριση για τον προημιτελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν το νικητήριο ζευγάρι από την αναμέτρηση του Ζιζού Μπεργκς και του Τιμπό Κόλσον με το νούμερο 4 του ταμπλό, τον Μάτβε Μίντελκουπ και τον Αντρέας Μάις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ