Ολυμπιακός: Πώς θα φύγει με το «διπλό» από το Μιλάνο – Τα «κλειδιά» της αναμέτρησης

Ολυμπιακός: Πώς θα φύγει με το «διπλό» από το Μιλάνο – Τα «κλειδιά» της αναμέτρησης

Ποια θα είναι τα σημεία που θα πρέπει να εστιάσει ο Ολυμπιακός για να φύγει με το διπλό από το Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ξεκινήσει την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στη Euroleague. Οι Ερυθρόλευκοι θα τεθούν αντιμέτωποι με την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία για την 3η αγωνιστική. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, όμως η αποστολή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να λογίζεται.

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα, μπορεί να έχει διατηρήσει ένα ικανό μέρος του περσινού ρόστερ που δεν της… βγήκε, όμως οι προσθήκες που έχει κάνει είναι αρκετά ποιοτικές και με τον Ιταλό κόουτς στον πάγκο μπορεί να μετατραπεί σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο. Οι δύο αντίπαλοι γνωρίζονται πολύ καλά, ωστόσο υπάρχουν κάποια στοιχεία που ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να προσέξει για να φύγουν οι Πειραιώτες με το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο… σκασμένος Ολυμπιακός και η πιο ξεκούραστη Αρμάνι

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι θα είναι σίγουρα η ενέργεια. Ο Ολυμπιακός βασίζεται πολύ σε αυτόν τον τομέα, αφού του αρέσει η κινείται συνεχώς στην επίθεση, αλλά και να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο όποτε αυτό κριθεί δυνατόν. Συν φυσικά τη πίεση που προσπαθεί να βγάλει στην αντίπαλη επίθεση, κάτι που δείχνουν τα λάθη που υποχρεώνει τον αντίπαλο στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Συγκεκριμένα στα ματς με Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα οι Ερυθρόλευκοι τούς ανάγκασαν να κάνουν λάθος στο 26,4% των επιθέσεων τους όντας πρώτοι στην σχετική κατηγορία.

Το πρόβλημα όμως είναι πως οι αρκετοί τραυματισμοί που ήρθαν μαζεμένοι, έχουν αναγκάσει ορισμένους παίκτες όπως ο Γουόκαπ, ο Μιλουτίνοφ και ο Πίτερς να «ξεζουμιστούν» παίζοντας πολλά λεπτά. Πράγμα που σημαίνει πως η διαχείριση πρέπει να είναι άρτια μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακολουθεί την Πέμπτη (19/10, 21:15) ο αγώνας απέναντι στην Παρτίζαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στα θετικά πάντως είναι η διαφαινόμενη επιστροφή του Σίκμα στην δράση, ενώ

Σε αντίθεση με τους Ιταλούς που είναι σαφώς πιο φρέσκοι αφού δεν έπαιξαν στη 2η αγωνιστική με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ μιας και το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων στο Ισραήλ. Τελευταίο ματς της Αρμάνι ήταν στις 14/10 με αντίπαλο τη Ρετζιάνα (νίκη με 79-68), ενώ στις 8/10 ηττήθηκε από τη Νάπολι (77-68). Δεδομένα λοιπόν θα υπάρχει μεγαλύτερη ενέργεια αλλά και λιγότερος αγωνιστικός ρυθμός.

Το step up των Ελλήνων και το κόλπο του Μεσίνα με Μίροτιτς

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία από τις δύο πρώτες αγωνιστικές του Ολυμπιακού είναι πως δεν πήρε πολλά επιθετικά από τους Έλληνες παίκτες. Παπανικολάου, Λούντζης και Λαρεντζάκης ψάχνουν ακόμα ρυθμό (όντας επηρεασμένοι και από το Παγκόσμιο Κύπελλο), κάτι που φαίνεται π.χ και στο πως σουτάρουν. Και οι τρεις μαζί με 1,5/10 τρίποντα κατά μέσο όρο. Συνεπώς θα παίξει κομβικό ρόλο το πως αυτοί οι τρεις πολύτιμοι παίκτες θα αποδώσουν σε ένα άκρως απαιτητικό παιχνίδι.

Τέλος, ένα τρικ του Μεσίνα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, όχι μόνο για την αποψινή αναμέτρηση αλλά και για όλη τη σεζόν. Ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να δώσει τη θέση «3» στον Νίκολα Μίροτιτς. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να διατηρεί στο παρκέ ψηλά σχήματα που βάζουν προβλήματα στους αντιπάλους και κοντά στο καλάθι και στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Μαυροβούνιος (με ισπανικό διαβατήριο) βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάνοντας εξαιρετικό ντεμπούτο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε αφού μέτρησε 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε 26 πόντους με τη Νάπολι και 12 με τη Ρετζιάνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ