Χουρκάζ – Ρούμπλεφ 2-1: Νέος αυτοκράτορας της Σαγκάης ο Πολωνός

Χουρκάζ – Ρούμπλεφ 2-1: Νέος αυτοκράτορας της Σαγκάης ο Πολωνός

Ο Χούμπερτ Χουρκάζ κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-1) σε έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ και να σηκώσει το τρόπαιο στη Σαγκάη.

Η Σαγκάη βάφτηκε με τα χρώματα της Πολωνίας.

Ο Χούμπερτ Χούρκαζ είναι ο μοναδικός τενίστας που έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου στο τουρνουά Masters της κινέζικης πόλης, μετά και την επικράτηση του απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-1 σετ (6-3/4-6/7-6) σε έναν τελικό-διαφήμιση για το άθλημα.

Χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 2 ώρες και 10 λεπτά ο Πολωνός για να κάμψει την αντίσταση του Ρώσου, αφού πρώτα είχε σβήσει Championship point του αντιπάλου του και αφού είχε γυρίσει από το 3-0 στο tie break του τρίτου σετ.

Ο νούμερο 17 στον κόσμο μπήκε εμφανέστατα καλύτερα στο πρώτο σετ. «Γέμιζε» συνεχώς τα games του Ρούμπλεφ, ενώ κατακτούσε με άνεση τα δικά του, έχοντας σε απίστευτη ημέρα το πανίσχυρο σερβίς του. Ενδεικτικό είναι ότι ολοκλήρωσε τον τελικό με 21 άσους!

Εν τέλει βρήκε το πολυπόθητο μπρέικ που του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Με άψογες υπερασπίσεις στα δικά του service games, ο Πολωνός έκλεισε το πρώτο σετ του τελικού με 6-3 σε 32 λεπτά.

Ότι ακριβώς έκανε ο Χουρκάζ στο πρώτο σετ, έκανε ο Ρούμπλεφ στο δεύτερο. Ο Ρώσος βρήκε το μπρέικ μόλις στο πρώτο γκείμ, γεγονός που ήταν αρκετό για αυτόν ώστε να κατακτήσει το σετ μετά από επίσης 32 λεπτά και να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ τον τελικό.

Ματς για γερά νεύρα το τρίτο σετ, με τον Ρούμπλεφ να δείχνει σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ανώτερος, τον Χουρκάζ να είναι όμως αυτός που έχασε championship point. Εν τέλει οι δύο παίκτες έλυσαν τις διαφορές τους στο tie break, εκεί όπου ο νούμερο 7 στον κόσμο Ρώσος έφτασε γρήγορα στο 3-0 με ένα mini break.

Προβάδισμα όμως που κατάφερε να κρατήσει μέχρι και το 5-3. Με ένα γρήγορο 2-0, έστειλε το σκορ στο 5-5, δίνοντας άλλη πνοή στον τελικό.

Ο Ρούμπλεφ έφτασε σε δικό του match point, όμως ο Πολωνός ήταν αυτός που τελικά πανηγύρισε τελευταίος, αφού κατέκτησε το tie break με 10-8 και μαζί το τρόπαιο στη Σαγκάη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ