Ρολάν Γκαρός: Το Παρίσι υποκλίθηκε στη Χάλεπ! (vids)

Ρολάν Γκαρός: Το Παρίσι υποκλίθηκε στη Χάλεπ! (vids)

Η Ρουμάνα κέρδισε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός τη Σλόαν Στίφενς με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-1) και πανηγύρισε τον πρώτο Γκραντ Σλαμ τίτλο της.

Στην κορυφή του… Πύργου του Άιφελ ανέβηκε η Σιμόνα Χάλεπ! Η Ρουμάνα τενίστρια με μια επική ανατροπή νίκησε με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-1) την Σλόαν Στίφενς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και κατέκτησε τον πρώτο Γκραντ Σλαμ τίτλο στην καριέρα της!

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν το φαβορί για τη νίκη, αλλά ο δρόμος προς την κορυφή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Στον τελικό η Αμερικανίδα ξεκίνησε καλύτερα και με μπρέικ σε καθοριστικό σημείο έκανε το 6-4 και το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο μάλιστα έκανε πρώτη μπρέικ και προηγήθηκε με 1-0, αλλά και με 2-1. Η Χάλεπ δεν το έβαλε κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας έφερε τα πάνω κάτω και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ. Στο τρίτο η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο κυριάρχησε κατά κράτος στο κορτ και με 6-1 πήρε τη μεγάλη νίκη απέναντι στην κάτοχο του Αμερικανικού Οπεν.

Η τρίτη παρουσία της Χάλεπ σε τελικό του Ρολάν Γκαρός ήταν και η… φαρμακερή για την 26χρονη. Στον τελικό του 2014 είχε ηττηθεί από τη Μαρια Σαράποβα, ενώ το 2017 γνώρισε μια ταπεινωτική ήττα από την… άγνωστη, Γέλενα Οσταπένκο. Φέτος, τα κατάφερε και πανηγύρισε τον πρώτο της Γκραντ Σλαμ τίτλο.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ