Ο 28ος τελικός του Τσιτσιπά, η μάχη για τον 11ο τίτλο και η επιστροφή στο Top-10 (vids)

Ο 28ος τελικός του Τσιτσιπά, η μάχη για τον 11ο τίτλο και η επιστροφή στο Top-10 (vids)

Ο Ελληνας τενίστας θα αναμετρηθεί σήμερα με τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Μόντε Κάρλο και θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του – Επιστρέφει στο top-10 της ATP.

Στέφανος Τσιτσιπάς is back. Ο συμπατριώτης μας μετά από αρκετούς μήνες παίζει και πάλι τένις κορυφαίου επιπέδου και δείχνει τον τενίστα που είχαμε απολαύσει τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήταν σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Ο Έλληνας τενίστας με μια συγκλονιστική εμφάνιση απέκλεισε με 2-1 σετ τον Γιάνικ Σίνερ (6-4, 3-6, 6-4) και προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ (14/4, 16:00), που απέκλεισε επίσης με 2-1 σετ  τον Νόβακ Τζόκοβιτς (6-4, 1-6, 6-4).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης με τον Ιταλό (Νο.2 στον κόσμο) και με σωστές επιλογές κατάφερε να αποκλείσει τον πιο φορμαρισμένο τενίστα στον κόσμο, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε 25 νίκες σε 26 παιχνίδια μέσα στο 2024. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του Γιάνικ Σίνερ στη φετινή σεζόν, όπου έχει κατακτήσει το Αυστραλιανό Οπεν, το τουρνουά του Ρότερνταμ και το Μαϊάμι Open. Η μοναδική ήττα που είχε ήταν αυτή από τον Κάρλος Αλκαράθ στα ημιτελικά του Indian Wells με 2-1 σετ.

Διαβάστε επίσης: Το 76% της Μπαρτσελόνα και οι… τρεις «σωματοφύλακες» του Γκριμάου (vids)

Ο συμπατριώτης μας κόντρα στα προγνωστικά κατάφερε να αποκλείσει τον Ιταλό τενίστα και να προκριθεί στον τελικό του πρώτου χωμάτινου Masters της φετινής σεζόν, όπου θα διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο στο Μόντε Κάρλο, μετά τα back to back τρόπαια του 2021 και του 2022, όταν νίκησε τους Ρούμπλεφ (2-0) και Νταβίντοβιτς Φοκίνα (2-0) αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ