ΨΥΧΑΡΑ! Στον τελικό του Rogers Cup με επική ανατροπή ο Τσιτσιπάς (vids)

ΨΥΧΑΡΑ! Στον τελικό του Rogers Cup με επική ανατροπή ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Ελληνας τενίστας, παρά την κούραση από τις μεγάλες μάχες με Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ, πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση και με μία επική ανατροπή κέρδισε με 2-1 σετ τον Κέβιν Αντερσον - Ανήμερα (12/08) των 20ων γενεθλίων του θα παλέψει για το τρόπαιο!

Τσιτσι…φαστ στον τελικό! Το τρένο που ονομάζεται Στέφανος Τσιτσιπάς δεν σταματάει πουθενά! Ο Ελληνας τενίστας με μια επική ανατροπή κέρδισε με 2-1 σετ (6-7 [4], 6-4, 7-6[7]) το Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, Κέβιν Αντερσον και προκρίθηκε με το σπαθί του στον τελικό του Rogers Cup. Ενας ακόμα άθλος για τον Στέφανο, ο οποίος στον τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ναδάλ – Κατσάνοφ.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος σήμερα (12/8) έχει τα γενέθλιά του, παρά την κούραση από τις μεγάλες μάχες που έδωσε μέσα στην εβδομάδα απέναντι σε Τιμ, Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ, δεν το έβαλε κάτω όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 σετ και στο τέλος του παιχνιδιού πανηγύρισε μια τεράστια νίκη!

Ένα παιχνίδι που ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς και κρίθηκε στη… ρώσικη ρουλέτα του τρίτου σετ. Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε με 6-4 και σέρβιρε για το παιχνίδι, αλλά υπό το βάρος της πίεσης λύγισε, έκανε διπλό λάθος και κράτησε… ζωντανό τον Αντερσον. Ο Νοτιοαφρικανός ισοφάρισε 6-6, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς δεν το έβαλε κάτω. Ο Ελληνας τενίστας με ψυχραιμία, πάθος και πίστη, έκανε το 9-7 και πανηγύρισε την πρόκρισή στον τελικό.

Ο 20χρονος πλέον, Στέφανος, έκανε περήφανο για μια ακόμα φορά τον πατέρα του, Απόστολο, που τον καμάρωνε από τις κερκίδες του γηπέδου και φυσικά όλους τους Ελληνες, που στέκονται δίπλα του και παρακολουθούν με αγωνία τις μεγάλες μάχες που δίνει στα κορτ. Μία ακόμα τεράστια επιτυχία για τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα, ο οποίος στο τουρνουά του Τορόντο έχει κερδίσει 4 τενίστες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης! Μαζί με τη μεγάλη νίκη ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε και την είσοδό του στην πρώτη 15άδα.

Το έχασε στις λεπτομέρειες

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και χωρίς να υπάρξει ούτε ένα μπρέικ πόιντ οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε με 4-1, αλλά ο υψηλόσωμος τενίστας από τη Νότια Αφρική αντέδρασε και με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 5-4. Το κρεσέντο του Αντερσον συνεχίστηκε και τρεις ακόμα πόντους έκανε το 7-4 και το 1-0 στα σετ.

Μπρέικ και… 1-1

Ο τρόπος που έχασε το πρώτο σετ πείσμωσε τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στο δεύτερο σετ μπήκε αποφασισμένος να παλέψει για τη μεγάλη ανατροπή. Τα δύο πρώτα γκέιμ κύλησαν ομαλά με τους δύο τενίστες να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα (1-1). Στο τρίτο γκέιμ ο «Τσιτσιφάστ» έκανε το μεγάλο… κόλπο και έβαλε τις βάσεις για το 1-1 στα σετ. Ο 19χρονος πίεσε, αναχαίτισε το σερβίς του Αντερσον, έβγαλε φοβερούς πόντους και πέτυχε το πολυπόθητο μπρέικ.

Το πίστεψε, πάλεψε και δικαιώθηκε

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς κέρδισε το 81% των πόντων που έπαιξε με πρώτο σερβίς, «έσβησε» τις δύο ευκαιρίες που ευκαιρίες που είχε για μπρέικ ο αντίπαλός του και με 6-4 γκέιμς έστειλε το παιχνίδι στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Εκεί ο Κέβιν Αντερσον πίεσε, είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ, αλλά ο Στέφανος με ψυχραιμία τις έσβησε. Ευκαιρία για να σπάσει το σερβίς του Νοτιοαφρικανού είχε και ο Τσιτσιπάς, αλλά ούτε και αυτός κατάφερε να την αξιοποιήσει. Ετσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάιμ μπρέι, όπου ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα, πείσμα, αφοσίωση στο πλάνο του και στο τέλος σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη.

Δείτε το βίντεο με τον πόντο που χάρισε τη νίκη στον Στέφανο:

Και τους πανηγυρισμούς των Ελλήνων για τον Τσιτσιπά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ