Τσιτσιπάς: «To τένις είναι η ζωή μου, να γίνω πρότυπο για τα παιδιά» (vid)

Τσιτσιπάς: «To τένις είναι η ζωή μου, να γίνω πρότυπο για τα παιδιά» (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κανάλι της ATP και εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα - «Είμαι Έλληνας και είμαι περήφανος γι' αυτό», πρόσθεσε.

Είναι ένα από τα next best things του παγκοσμίου τένις και με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του έχει καταφέρει να βάλει το τένις στα σπίτια των Ελλήνων. Ο λόγος φυσικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει κάνει άλματα προόδου και έχει κερδίσει με το σπαθί του το σεβασμό και την αναγνώριση των φιλάθλων, αλλά και των αντιπάλων του.

Ο 20χρονος αθλητής, Νο. 15 στην παγκόσμια κατάταξη, παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ATP, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι είναι περήφανος που είναι Ελληνας και τόνισε ότι στόχος του είναι να γίνει πρότυπο για τα μικρά παιδιά.  Παράλληλα, ο «Τσιτσιφάστ» τόνισε ότι το τένις είναι η ζωή του και επισήμανε ότι θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για να γίνει ακόμα καλύτερος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

– «Είμαι Έλληνας και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι δεν αισθάνονται το ίδιο για την πατρίδα τους»

– «Ξέρω πολλές περιπτώσεις φίλων και ανθρώπων που ξέρω ότι θα μπορούσαν να παίξουν τένις σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν ήταν αφοσιωμένοι. Τους έλειπε υπερβολικά το σπίτι ή δεν μπορούσαν να αντέξουν τα ταξίδια. Από μικρός, ήξερα ότι τα ταξίδια και ο χρόνος μακριά από τη χώρα μου θα ήταν η μεγαλύτερη πρόκλησή μου στο τένις. Αλλά έμαθα να αγαπώ να ταξιδεύω. Ανοίγει τους ορίζοντές σου, γνωρίζεις νέους ανθρώπους, βλέπεις νέα μέρη. Επίσης ξέρω ότι πρέπει να ταξιδέψω. Για να πετύχω τα όνειρά μου, πρέπει να μένω σε ξενοδοχεία το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και να επιστρέφω στην Ελλάδα έπειτα από μερικούς μήνες. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μου και- παρότι δεν θέλω πάντα να την κάνω- την κάνω. Κάτι που απαιτεί πειθαρχία, ένα χαρακτηριστικό που έχω χάρη στο ανάμεικτο υπόβαθρό μου»

– «Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Ρωσίδα. Ο πατέρας μου επικεντρώθηκε στα τεχνικά στοιχεία του παιχνιδιού μου, αναπτύσσοντας το backhand με το ένα χέρι, τις ικανότητές μου στο φιλέ. Η μητέρα μου επικεντρώθηκε στην πειθαρχία. Δεν ήταν ακριβώς αυστηρή. Έχω δει αυστηρούς γονείς στο τένις. Ήταν πολύ απαιτητική, με καλό τρόπο. Πάντα απαιτούσε να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. “Κάνε τη δουλειά σου και να είσαι ικανοποιημένος που είσαι στο κορτ και κάνεις αυτό που αγαπάς”, μου έλεγε».

– «Συνήθιζα να κλαίω πολύ όταν έχανα ματς. Άλλες φορές αντιδρούσα ακόμη χειρότερα. Μερικές φορές απλά φρίκαρα, έφευγα από τους γονείς μου και κρυβόμουν για να μη με βρουν. Ένιωσα τόση ντροπή για την εμφάνισή μου και δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω κανέναν».

– «Όταν ήμουν παιδί, το τένις ήταν τα πάντα για μένα. Ο πατέρας μου ταξίδευε μαζί μου. Όπως και η μητέρα μου, δεν ήταν κανονικός γονιός. Παράτησε τη δουλειά του όταν ήμουν 12 ετών για να με βοηθήσει να πετύχω τα όνειρά μου. Αυτό θέλει κότσια. Πόσοι πατεράδες θα έπαιρναν ένα τέτοιο ρίσκο;»

– «Μου δίνει μεγάλο κίνητρο να είμαι αυτός που θα γράψει ιστορία για την Ελλάδα και να με θαυμάζουν τα παιδιά αργότερα. Εκείνα, όπως έκαναν οι γονείς μου μετά τις πρώτες ήττες μου, μπορούν να είναι αυτοί που θα με κυνηγούν και θα φωνάζουν το όνομά μου. Μπορώ να τους εμπνεύσω και να είμαι ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα».

– «Όταν σκέφτομαι τα θύματα των πυρκαγιών, με κάνει ακόμη πιο ευγνώμων για όσα έχω και τις ευκαιρίες που αναμένονται. Μου δίνει τόσο κίνητρο να δουλέψω σκληρά για να πετύχω το μέγιστο που μπορώ. Δεν θα γίνει πιο εύκολο. Απλά θα γίνω καλύτερος».

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=4p5VFiT-A6Y

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ