Βασιλεία: Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς, πέρασε στην 8άδα! (vids)

Βασιλεία: Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς, πέρασε στην 8άδα! (vids)

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε πολύ εύκολα με 2-0 σετ (6-3, 6-1) του Πέτερ Γκόγιοβτσικ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται στη Βασιλεία.

Εχει πάρει φόρα και δεν σταματάει πουθενά ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Ελληνας τενίστας με μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε εύκολα του Πέτερ Γκόγιοβτσικ με 2-0 σετ (6-3, 6-1) και προκρίθηκε δια περιπάτου στους «8» του 500άρι τουρνουά που διεξάγεται στη Βασιλεία. Ο 20χρονος συμπατριώτης μας «σάρωσε» τον Γερμανό και «σφράγισε» το μεγάλο ραντεβού με τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης έβγαλε νοκ-άουτ τον Γκόγιοβτσικ και έφτασε τις 7 σερί νίκες του στο τουρ, ενώ παράλληλα πέτυχε την 41η νίκη του στη φετινή σεζόν (41-25)!

Ο «Στεφ» στο σημερινό παιχνίδι χρειάστηκε μόλις 61 λεπτά, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του, με τον Ελληνα άσο να βγάζει 10 άσους και να σπάει 4 φορές το σερβίς του Γερμανού. Μία φορά στο πρώτο σετ και τρεις φορές στο δεύτερο.

Ο «Τσιτσιφάστ» ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, κέρδισε τους 12 πρώτους πόντους της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 3-0 γκέιμς. Αυτό το μπρέικ ήταν αρκετό για τον 20χρονο, προκειμένου να πάρει το πρώτο σετ. Ο συμπατριώτης μας απειλήθηκε μόνο στο τελευταίο γκέιμ (5-3), όταν ο Γκόγιοβτσικ έκανε την ύστατη προσπάθεια για μπρέικ και μάλιστα προηγήθηκε με 30-0. Ο Στέφανος, όμως, απάντησε με τέσσερις σερί πόντους και πήρε το γκέιμ, αλλά και το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς ήταν πραγματικά απολαυστικός! Με μπρέικ στο ξεκίνημα προηγήθηκε με 2-0 γκέιμς και στη συνέχεια πέτυχε νέο μπρέικ για το 4-0. Το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι, με το 6-1 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του δεύτερου σετ.

Ο Στέφανος προκρίθηκε δια περιπάτου στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο. 20 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανιήλ Μεντβέντεφ. Οι δύο τενίστες θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στο 2018, με τον Ρώσο να έχει επικρατήσει στις δύο προηγούμενες, σε Μαϊάμι και Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός θα είναι ο 10ος προημιτελικός του Τσιτσιπά μέσα στο 2018! Μια φανταστική επίδοση από τον Στεφ, που ανήκει πλέον και  με τη… βούλα στην ελίτ του παγκοσμίου τένις.

Δείτε βίντεο του παιχνιδιού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ