ΘΡΙΑΜΒΟΣ: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στον τελικό! (vids)

ΘΡΙΑΜΒΟΣ: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στον τελικό! (vids)

Μετά από μία επική μάχη, που κράτησε πάνω από 2 ώρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Next Gen Finals, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξ Ντε Μινόρ!

Ναι ρε Στέφανε! Ο Ελληνας τενίστας με μια συγκλονιστική εμφάνιση επικράτησε με 3-2 σετ (4-3 [3], 3-4 [5], 4-0, 2-4, 4-3 [2]) του Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Next Gen ATP Finals, όπου θα διεκδικήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του! Ο 20χρονος έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και μετά από μία επική μάχη, που διήρκησε πάνω από 2 ώρες, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου το βράδυ του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τον επίσης αήττητο Αλεξ Ντε Μινόρ!

Οι δύο τενίστες θα αναμετρηθούν για το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά και για το χρηματικό έπαθλο του αήττητου πρωταθλητή, που αγγίζει τις 407.000 δολάρια! Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα κοντραριστεί ο Στέφανος με τον Αυστραλό σε επίπεδο ATP, μετά την πρόσφατη αναμέτρησή τους στο Τόκιο. Εκεί ο «Τσιτσιφάστ» είχε επικρατήσει με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 6-1). Ο συμπατριώτης μας έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις στο Μιλάνο και πλέον ήρθε η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα και να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του παγκόσμιου τένις. Τελευταίο εμπόδιο πριν το… πάνθεον είναι ο Ντε Μινόρ, ο οποίος, όμως, επίσης παίζει εκπληκτικά. Η μάχη των δύο κορυφαίων ταλέντων για το 2018 αναμένεται να είναι αδυσώπητη και ευχή όλων είναι να βγει νικητής ο Στέφανος.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Στέφανος απέδειξε ότι εκτός από ποιότητα διαθέτει πλέον και την απαιτούμενη εμπειρία που χρειάζεται για να γίνει ένας πραγματικός πρωταθλητής. Το πρώτο σετ ήταν μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει, με τον Στέφανο να το κατακτά στο τάι μπρέικ με 7-3. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, το οποίο πήρε ο Ρώσος με 7-5. Στο τρίτο ο «Τσιτσιφάστ» ήταν ισοπεδωτικός.

O 20χρονος δεν άφησε τον Ρούμπλεφ να πάρει… ανάσα και με 4-0 έκανε το 2-1. Ο Ρώσος, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω. Πίεσε στο 4ο, έσπασε δύο φορές το σερβίς του Στέφανου και με 4-2 ισοφάρισε σε 2-2. Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με μπρέικ 2-1, αλλά ο Ρούμπλεφ απάντησε αμέσως με το ίδιο νόμισμα για το 2-2 και χρειάστηκε η ρώσικη ρουλέτα για να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί ο Στέφανος αποδείχθηκε ψυχραιμότερος, ξεδίπλωσε στο κορτ τη σπουδαία κλάση του και με 7-2 έφτασε στη μεγάλη νίκη! Πλέον, στο τελευταίο του παιχνίδι στο 2018 ο Στέφανος θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Να σφραγίσει την εκπληκτική χρονιά που πραγματοποίησε με έναν σπουδαίο τίτλο. Τον δεύτερο στην καριέρα του. Εχει τα φόντα, έχει την ποιότητα και πλέον έχει και την εμπειρία για να τα καταφέρει…

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

https://www.youtube.com/watch?v=TA7KJYVIxo8

Και τους πανηγυρισμούς του Στέφανου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ