Μπαουτίστα Αγούτ – Τσιτσιπάς 1-3

Μπαουτίστα Αγούτ – Τσιτσιπάς 1-3

Τεράστιος, ανεπανάληπτος, μοναδικός! Μετά τον σπουδαίο Φέντερερ, το παιδί-θαύμα του ελληνικού τένις καθάρισε (με 3-1 σετ) και τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγουτ για να προκριθεί στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν! Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τιαφό - Ναδάλ.

Τίποτα τίποτα δεν τον σταματά! Το σπουδαίο ταλέντο που ακούει στο όνομα Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πάλι το θαύμα του. Μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση επί του θρύλου Φέντερερ ο νεαρός Ελληνας τενίστας λύγισε σχετικά εύκολα με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7(2)-6) και τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγουτ για να προκριθεί στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν! Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τιαφό – Ναδάλ.

Να προσθέσουμε οτι μέσα στο 2019 ο Αγουτ (Νο22 της κατάταξη) ήταν αήττητος, μετρώντας 9 σερί νίκες. Βρήκε όμως τον… δάσκαλό του στο πρόσωπο του κατά μια δεκαετία νεότερου του, Στέφανου Τσιτσιπά. Επιπλέον σε ηλικία 20 ετών και 168 ημερών έγινε ο νεότερος που περνάει στους «4» ενός γκραν σλαμ μετά τον Τζόκοβιτς το 2007 στο US Open!

Θυμηθείτε εδώ το play by play του μεγάλου ματς

Ο Ελληνας αθλητής έδειξε τεράστια κλάση, αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα και έκανε εξαιρετική διαχείριση στα σημεία που το ματς πήγαινε να… στραβώσει. Κάνοντας θραύση στους άσους (22-6 υπέρ) του και βγαίνοντας νικητής στα περισσότερα από τα εκπληκτικά ράλι που «έτρεξαν» οι δύο τενίστες, κυριάρχησε στο κορτ. Γι αυτό και αποθεώθηκε από τους θεατές, η πλειοψηφία των οποίων ήταν με το μέρος του.

Ετσι ο Στεφ έκανε για μία ακόμη φορά περήφανη την Ελλάδα, με τους Ελληνες ομογενείς της Αυστραλίας να βρίσκονται στο πλευρό του και πάλι και να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Υπόκλιση από ολόκληρο τον κόσμο του τένις καθώς στο τέλος του ματς το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και τον χειροκρότησε με εκείνον να πέφτει εξουθενωμένος στο έδαφος μετά από ματς 3,5 ωρών περίπου.

Στο πρώτο σετ ο Στεφ μπήκε μουδιασμένος και αγχωμένος, όμως δεν άργησε να κάνει την αντεπίθεσή του. Επαιξε επιθετικά στο σερβίς του Αγούτ και έτσι κατάφερε να επιστρέψει εμφατικά το μπρέικ που δέχθηκε. Στη συνέχεια με καθαρό μυαλό και σωστή στρατηγική έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ (7-5).

Στο δεύτερο σετ όμως δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένος. Τα περισσότερα αβίαστα λάθη από τον Τσιτσιπά καθώς επίσης και τα ανεβασμένα ποσοστά κερδισμένων πόντων πίσω από το δεύτερο σερβίς, έδωσαν στον Ισπανό τη νίκη και έτσι έγινε το 1-1 (4-6).

Οπως εξελισσόταν το ματς, το τρίτο σετ φάνταζε και το πιο καθοριστικό στην ψυχολογία των δύο αθλητών. Ειδικά του πολύ νεαρότερου Ελληνα τενίστα. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας παρουσιάστηκε και πάλι χωρίς συγκέντρωση με τον Αγουτ να προσπερνάει στα γκέιμ με 2-4 στα γκέιμ, εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου του.

Μάλιστα ο Στεφ δέχθηκε μπρέικ στο 5ο, για να βρεθεί να… κυνηγάει. Από εκείνο το σημείο όμως και μετά έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε προσωπικότητα, πήρε τα ηνία του ματς και δεν ξανακοίταξε πίσω. Ετσι απάντησε με τέσσερα νικηφόρα γκέιμ στη σειρά για να θριαμβεύσει με 6-4 και να κάνει το 2-1 στα σετ!

Στο τέταρτο σετ  έγινε σπουδαία ντέρμπι.  Ο συμπατριώτης μας ανέβασε to ποσοστό κερδισμένων πόντων από 2ο σερβίς και είχε τη δυνατότητα να «σπάσει» εκείνο του Αγουτ, όμως το ματς κατέληξε στο tie break (6-6 τα γκέιμ). Και πάλι όμως ο Στεφ έδειξε ψυχραιμία, σωστή διαχείριση της ψυχολογίας και καθαρό μυαλό.

Προηγήθηκε γρήγορα γρήγορα με 3-0 για να δεχθεί δύο mini break (3-2). Οπως όμως είχε δείξει σε όλο το προηγούμενο ματς, όποτε βρισκόταν σε δύσκολη θέση έβγαζε το καλύτερο του τένις. Ετσι έγινε και σε εκείνο το σημείο-κλειδί του παιχνιδιού. Απάντησε στον αντίπαλό του με πέντε πόντους, πήγε το σκορ στο 7-2 και έφτασε πανηγυρικά στην κατάκτηση του σετ και του παιχνιδιού με 3-1 σετ!

Επόμενος αντίπαλος πλέον για τον Τσιτσιπά, είτε ο Αμερικανός Τιαφο ή ο σπουδαίος Ναδάλ που παίζουν αργότερα. Και πλέον όλη η Ελλάδα θα περιμένει από εκείνον να κάνει ένα ακόμη «θαύμα». Ή μήπως δεν πρέπει να μιλάμε για θαύματα όταν το ταλέντο και η προσωπικότητα αυτού του τενίστα είναι τόσο σπουδαία;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ