Τιμ… 24 ώρες μετά

Τιμ… 24 ώρες μετά

Σε ένα ματς που είχε τον... ατελείωτο λόγω κακοκαιρίας, με δύο διακοπές και αναβολή, ο εκπληκτικός Ντομινίκ Τικ υπέταξε με 3-2 σετ (2-6, 6-3, 5-7, 7-5, 5-7) τον Νόβακ Τζόκοβιτς και θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός όπου και πάλι τον περιμένει ο πολυνίκης Ράφα Ναδάλ.

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα (17:05), διακόπηκε στο τρίτο σετ και ξανά άρχισε σήμερα το μεσημέρι (13:00) για να διακοπεί και πάλι προς το τέλος του πέμπτου σετ.

Ο… μαραθώνιος ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντομινίκ Τιμ ολοκληρώθηκε τελικά μετά κόπων και βασάνων λόγω καιρικών συνθηκών με τον δεύτερο να παίρνει τη σπουδαία νίκη με 3-2 σετ (2-6, 6-3, 5-7, 7-5, 5-7) και την πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ύστερα από περισσότερες από 4 ώρες αγώνα.

Εκεί περιμένει ήδη ο Ράφα Ναδάλ που και πέρσι είχε συνθέσει το ζευγάρι του τελικού του γαλλικού Όπεν με τον αυστριακό τενίστα, τον οποίο και είχε νικήσει με 3-0 σετ.

Όσον αφορά στα όσα συνέβησαν χθες, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο Τιμ πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-2 και δύο μπρέικ ενώ ο Νόλε απάντησε στο δεύτερο με 6-3 και ενώ ο αυστριακός ήταν μπροστά με 3-1.

Στο 3-2 μάλιστα υπήρξε και ολιγόλεπτη διακοπή λόγω βροχής.

Στο τρίτο σετ με τις συνθήκες να γίνονται ακόμη πιο δύσκολες, ο Τιμ κατάφερε να προηγηθεί με μπρέικ 3-1 και κάπου εκεί έγινε η δεύτερη και τελευταία διακοπή με τον αγώνα να αναβάλλεται για σήμερα.

Στη 13:00 το μεσημέρι ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι με τον Τιμ να συνεχίζει από κει που τον… σταμάτησε ο καιρός την προηγούμενη και να παίρνει το σετ με 5-7 παρά την αντίδραση του Σέρβου κάνοντας μπρέικ στο 11ο γκείμ.

Στο τέταρτο σετ ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 7-5 κάνοντας μπρέικ στο 5-5 και όλα κρίθηκαν στο πέμπτο και καθοριστικό σετ.

To προβάδισμα του Τιμ με 4-1 στα γκέιμ, όταν και το παιχνίδι διακόπηκε λόγω βροχής για πάνω από μία ώρα και πάλι, έδειχνε ότι ο Αυστριακός θα έφτανε σχετικά εύκολα στο 3-2 στο τελευταίο σετ αλλά ο Τζόκοβιτς με αντεπίθεση έφτασε στο 5-5. Εκεί ο Τιμ έκανε έυκολα το 6-5 και με μπρέικ τελείωσε το ματς παίρνοντας μια επική πρόκριση.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 16:00 της Κυριακής με τον Ναδάλ εκτός της παράδοσης στο χώμα, να έχει και ένα έξτρα προβάδισμα λόγω της έξτρα καταπόνησης του αντιπάλου του.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ