Γουίμπλεντον: Σαρωτικός ο Τζόκοβιτς, πέρασε στην 4άδα

Γουίμπλεντον: Σαρωτικός ο Τζόκοβιτς, πέρασε στην 4άδα

Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ του Νταβίντ Γκοφέν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ – Γκουίντο Πέγια.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Νταβίντ Γκοφέν για τα προημιτελικά του Γουίμπλεντον, με τον Σέρβο τενίστα να κερδίζει εύκολα με 3-0 σετ (6-4, 6-0, 6-2) και να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και υπερασπιστής του τίτλου ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 winners και 17 αβίαστα λάθη, σώζοντας τα 5 από τα 6 break point που αντιμετώπισε.

Ο Βέλγος από την άλλη, ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο σετ, στο οποίο έκανε πρώτος μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3. Η απάντηση του Τζόκοβιτς ωστόσο ήταν άμεση και… αποστομωτική! Ο Νόλε ισοφάρισε σε 4-4 και λίγο αργότερα με νέο μπρέικ έκανε το 6-4. Ο κάτοχος 15 Grand Slam τίτλων μετά το νωθρό ξεκίνημα, ανέβασε την απόδοσή του και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Στο δεύτερο κυριάρχησε απόλυτα, πέτυχε τρία μπρέικ και με 6-0 γκέιμς έκανε το 2-0 στα σετ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Στο τρίτο σετ παρέμεινε σοβαρός και με μπρέικ σε καθοριστικό σημείο έκανε το 6-2 και σφράγισε το εισιτήριό του για την τελική 4άδα.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του 32χρονου τενίστα σε 7 αναμετρήσεις με τον Νταβίντ Γκοφέν, αλλά και η 70η στο Γουίμπλεντον (70-10). Ο Νόλε έκανε το καθήκον του και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ – Γκουίντο Πέγια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ