Η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του Τσιτσιπά! (pic)

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του Τσιτσιπά! (pic)

Ο Ελληνας τενίστας αν κερδίσει τον Μπενουά Περ (3/8, 02:00) στα προημιτελικά του Citi Open θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά την αμερικάνικη περιοδεία του και βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά του Citi Open που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον.

Ο 20χρονος πέρασε στην 8άδα της διοργάνωσης, έχοντας αποκλείσει στον δεύτερο γύρο τον Τόμι Πολ και στον τρίτο τον Τζόρνταν Τόμπσον. Ο «Τσιτσιφάστ» και στα δύο παιχνίδια ήταν εξαιρετικός και μάλιστα επικράτησε χωρίς να χάσει σετ. Ο «Στεφ» παίζει πολύ καλό τένις και είναι πλέον αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, εάν καταφέρει να κερδίσει τον Γάλλο Μπενουά Περ, στον αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 02:00 ώρα Ελλάδας, εκτός από την πρόκρισή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα ανέβει παράλληλα για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Απίστευτο και όμως αληθινό για τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα, που δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τον Τόμας Φαμπιάνο στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον και να είναι έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερες νίκες και ακόμα σπουδαιότερες επιτυχίες. Ο Τσιτσιπάς τη δεδομένη στιγμή, πριν την αναμέτρηση με τον Μπενουά Περ, έχει 3955 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και αν κερδίσει θα φτάσει τους 4045. Βαθμοί που θα του δώσουν την 5η θέση και θα ρίξουν στην 6η τον Κέι Νισικόρι (4040) και στην 7η τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (4005). Ο Ιάπωνας, αλλά και ο Γερμανός, δεν αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα σε κάποιο τουρνουά και ως εκ τούτου δεν μπορούν να… απαντήσουν.

Αναμφίβολα το παιχνίδι με τον Περ είναι ιστορικής σημασίας για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έχει επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και παίζει εξαιρετικό τένις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν καταφέρει να κερδίσει, στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νικ Κύργιος – Νόμπερτ Γκόμπος. Ο Ελληνοαυστραλός είχε αγωνιστεί με τον «Τσιτσιφάστ» ως team στα διπλά του Citi Open, ενώ όπως διαβάσατε χθες από to10.gr, θα παίξουν μαζί και στο Σινσινάτι. Ο Κύργιος μάλιστα χθες βρέθηκε στο κορτ και παρακολούθησε από κοντά το ματς του Τσιτσιπά με τον Τζόρνταν, σε ένα ματς που επικράτησε ο Στέφανος με 2-0.

Δείτε τον Κύργιο στο κορτ να παρακολουθεί τον Τσιτσιπά:  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ