Ναδάλ – Μεντβέντεφ: Η μάχη δύο κόσμων (vid)

Ναδάλ – Μεντβέντεφ: Η μάχη δύο κόσμων (vid)

Ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ απόψε στις 23:00 ώρα Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του US Open – Πώς έφτασαν στον τελικό οι δύο τενίστες, το… θαύμα που ψάχνει ο Ρώσος και η μάχη του Ισπανού για το Νο.1.

Πριν την έναρξη του US Open λίγοι περίμεναν ότι ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ θα έφτανε μέχρι τον μεγάλο τελικό. Όχι, γιατί δεν είχε την ικανότητα και την ποιότητα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αλλά γιατί προερχόταν τρεις πολύ δύσκολες εβδομάδες, στις οποίες είχε παίξει πολλά και δύσκολα παιχνίδια και είχε φτάσει σε ισάριθμους τελικούς.

Τελικά, κατάφερε να διαψεύσει όσους πίστευαν ότι η κούραση θα τον καταβάλει και έδειξε στοιχεία μεγάλου τενίστα, που έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ακόμα και όταν τα πόδια του δεν… εκτελούν τις εντολές που τους δίνει ο εγκέφαλος. Απόψε, στις 23:00 θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό, με στόχο τον σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα του!

Ενας τενίστας που είναι φουλ αντιτουριστικός, έχει ανορθόδοξο στυλ παιχνιδιού, δεν έχει πολλούς fans, αλλά έχει δουλέψει σκληρά και είναι έτοιμος για… όλα! Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά με τη συμπεριφορά του εξόργισε τους θεατές, οι οποίοι σε κάθε παιχνίδι τον γιούχαραν έντονα και του έδειχναν την αντιπάθειά τους.

Τελικά, όμως, οι εχθροί του Ρώσου τενίστα και τα προγνωστικά τους κατέληξαν στον … κουβά, καθώς ο Ντανιήλ όχι μόνο κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό του US Open, αλλά δείχνει ικανός να κάνει τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στον τεράστιο Ράφαελ Ναδάλ.

Στον δρόμο για τον τελικό ο Μεντβέντεφ κέρδισε κατά σειρά τους Γκουνεσβαράν (6-4, 6-1, 6-2), Ντέλιεν (6-3, 7-5, 5-7, 6-3), Λόπες (7-6 [1], 4-6, 7-6 [7], 6-4) Κόεπφερ (3-6, 6-3, 6-2, 7-6 [2]), Βαβρίνκα (7-6 [6], 6-3, 3-6, 6-1) και Ντιμιτρόφ (7-6 [5], 6-4, 6-3). Εξι δυνατά παιχνίδια, τα οποία προστέθηκαν στα πολλά ματς που έχει παίξει τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως προαναφέραμε, ο Ρώσος προέρχεται από συνεχόμενα τουρνουά, στα οποία έφτασε μέχρι τους τελικούς, πανηγυρίζοντας μάλιστα και έναν τίτλο. Συγκεκριμένα, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου είχε φτάσει στον τελικό του τουρνουά που έγινε Ουάσιγκτον, όπου ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Νικ Κύργιο. Και τα δύο σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ.

Την επόμενη εβδομάδα πήρε μέρος στο Masters του Μόντρεαλ. Πέντε ακόμα παιχνίδια για τον Μεντβέντεφ, ο οποίος έφτασε και πάλι στον τελικό και πάλι όμως ηττήθηκε στα δύο σετ. Αυτή τη φορά από τον Ράφαελ Ναδάλ, το οποίο θα αντιμετωπίσει απόψε στο US Open.

Το τελευταίο τουρνουά πριν το Αμερικανό Γκραντ Σλαμ ήταν το Masters του Σινσινάτι, στο οποίο επίσης έλαβε μέρος και μάλιστα για τρίτη σερί εβδομάδα έφτασε στον τελικό. Η τρίτη προσπάθειά του να πάρει τον τίτλο ήταν και η φαρμακερή. Εξι ακόμα παιχνίδια και τελικός με τον Βέλγο, Νταβίντ Γκοφάν, τον οποίο… καθάρισε σαν αβγό στα δύο σετ.

Κάπως έτσι κατηφόρισε για τη Νέα Υόρκη και το US Open με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά και την κούραση να χτυπάει κόκκινο. Παρόλα αυτά, ο Ρώσος αντιμετώπισε τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων και έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Ο Μεντβέντεφ ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα απέναντι στον Ναδάλ, από αύριο θα βρίσκεται στο Νο. 4 του κόσμου, βελτιώνοντας κατά μία θέση το career high του. Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για τον… εχθρό του Στέφανου Τσιτσιπά, που είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Ρώσος με τον Ισπανό, μετά το Μόντρεαλ και το Rogers Cup. Τότε ο Ράφαελ Ναδάλ, όπως προαναφέραμε, είχε κερδίσει εύκολα στα δύο σετ. Απόψε, ο Ρώσος ψάχνει τη ρεβάνς.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ράφαελ Ναδάλ θα προσπαθήσει με την εμπειρία του να πάρει τον 4ο τίτλο του στη Νέα Υόρκη, όπου είχε στεφθεί πρωταθλητής το 2010, 2013 και το 2017. Παράλληλα, θα ψάξει τον 4ο φετινό του τίτλο, μετά το Masters της Ρώμης, το Ρολάν Γκαρός και το Rogers Cup, καθώς και τον 84ο στην καριέρα του, στον 121ο τελικό του (83-37).

Ο Ματαντάρ στον δρόμο για τον μεγάλο τελικό του US Open απέκλεισε κατά σειρά τους Μίλμαν (6-3, 6-2, 6-2), Κοκκινάκη (αποσύρθηκε), Τσανγκ (6-3, 6-4, 6-2), Τσίλιτς (6-3, 3-6, 6-1, 6-2), Σβάρτσμαν (6-4, 7-5, 6-2) και Μπερετίνι (7-6 [6], 6-4, 6-1). Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν κερδίσει τον τίτλο θα μειώσει τη διαφορά από το Νο.1 και τον Τζόκοβιτς στους 640 βαθμούς και θα κυνηγήσει μέχρι το τέλος της σεζόν την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη!

Ο Σέρβος τενίστας μάλιστα στους επόμενους 2,5 μήνες θα κληθεί να υπερασπιστεί 2.600 περισσότερους βαθμούς από τον Ναδάλ, γεγονός που φέρνει τον Ισπανό σε πλεονεκτική θέση! Ο Ράφα αν τα καταφέρει απόψε θα βρίσκεται μια… ανάσα από την επιστροφή του στην κορυφή. Ενας στόχος που φάνταζε μακρινός στην αρχή της σεζόν, αλλά πλέον είναι εφικτός και ο Ισπανός δείχνει έτοιμος να τον εκπληρώσει.

Μάχη γενεών, λοιπόν, απόψε το βράδυ στις 23:00 ώρα Ελλάδας στο Arthur Ashe Stadium, με τον Ράφαελ Ναδάλ από τη μία να είναι το απόλυτο φαβορί και τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ από την άλλη να δείχνει ικανός για το… θαύμα!

Δείτε τα highlights από τη μάχη που έδωσαν το Μόντρεαλ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ