Τσιτσι…φαστ στο Top10: Εσπασε το φράγμα της δεκάδας γρηγορότερα από κάθε τενίστα! (pic)

Τσιτσι…φαστ στο Top10: Εσπασε το φράγμα της δεκάδας γρηγορότερα από κάθε τενίστα! (pic)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε μόλις 511 μέρες από την πρώτη του νίκη για να μπει στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης – Το έκανε γρηγορότερο από κάθε άλλο τενίστα – Τις διπλάσιες χρειάστηκαν οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την συμμετοχή του στα ATP Finals του Λονδίνου αποδεικνύει περίτρανα ότι πλέον ανήκει στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Δεν είναι πλέον το next best thing, αλλά ένα ισότιμο μέλος στο κλειστό κλαμπ της ελίτ του παγκοσμίου τένις.

Μάλιστα, ο Ελληνας πρωταθλητής όχι μόνο κατάφερε μέσα σε δύο περίπου χρόνια να «σπάσει» το φράγμα του Top-10, αλλά το έκανε γρηγορότερα από κάθε άλλο τενίστα! Συγκεκριμένα, ο 21χρονος χρειάστηκε μόλις 511 ημέρες από τότε που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο tour, για να μπει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος είχε το γρηγορότερο breakthrough από κάθε άλλον τενίστα μετά το 2000, γεγονός που δείχνει το σπουδαίο του ταλέντο. Η πρώτη νίκη του Τσιτσιπά στο tour ήταν στο Μάστερς της Σανγκάης το 2017 απέναντι στον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ, ενώ μέσα στο 2017 έκανε άλλες τρεις νίκες. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία, καθώς το 2018 πέτυχε 46 νίκες και φέτος έχει φτάσει ήδη τις 50, οι οποίες πιθανότητα να γίνουν περισσότερες στα ATP Finals.

Στη δεύτερη λίστα της σχετικής λίστας πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά βρίσκεται ο Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και μπήκε στο Top 10. Ο Ιταλός, ωστόσο, χρειάστηκε 665 μέρες μετά την πρώτη του νίκη για να μπει στην δεκάδα.

Από εκεί και πέρα, ακολουθούν οι Μάρεϊ (679) και Παγδατής (693), με τους Ντελ Πότρο, Σάφιν, Χιούιτ, Ρόντικ, Ζβέρεφ και Ράονιτς να συμπληρώνουν τη δεκάδα. Πολύ πιο πίσω βρίσκονται οι big 3 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε 1074 μέρες μετά την πρώτη του νίκη για να μπει στην 10άδα, ενώ οι Ράφαελ Νάδαλ και Ρότζερ Φέντερερ τα κατάφεραν μετά από 1092 και 1330 μέρες αντίστοιχα.

Δείτε τη σχετική λίστα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ