Στέφανε, είναι απλά… ασταμάτητος ο Τζόκοβιτς! (0-2, vids)

Στέφανε, είναι απλά… ασταμάτητος ο Τζόκοβιτς! (0-2, vids)

Ο Ελληνας τενίστας πάλεψε στον μεγάλο τελικό του Ντουμπάι, αλλά στο τέλος υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Νόβακ Τζόκοβιτς (6-3, 6-4). Σε τρομερή φόρμα ο Σέρβος τενίστας, που έχει 18-0 στο 2020!

Το έργο του Στέφανου Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό του Ντουμπάι ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο, καθώς είχε απέναντι του το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς. Οταν ο Σέρβος μάλιστα βρήκε ρυθμό στα χτύπηματά του, το εμπόδιό του Νόλε έγινε… ανυπέρβλητο για τον συμπατριώτη μας!

Ο Στέφανος όσο και αν πάλεψε απέναντι στον «Τζόκερ» του παγκοσμίου τένις, δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κυριάρχησε στο κορτ και με 2-0 σετ (6-3, 6-4) πήρε τον τίτλο στο Ντουμπάι, αφήνοντας για δεύτερη σερί χρονιά τον Τσιτσιπά με τη χαρά της συμμετοχής στον μεγάλο τελικό. Πέρσι, ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ, φέτος από έναν άλλο σπουδαίο παίκτη.

Τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος το 2020 είναι… ασταμάτητος! Ο Νόλε με τη νίκη απέναντι στον Στέφανο έφτασε τις 18 σε ισάριθμα παιχνίδια και μετά το Αυστραλιανό Οπεν κατέκτησε και το τουρνουά που έγινε στο Ντουμπάι. Ο Στέανος από την άλλη φεύγει από το Ντουμπάι έχοντας ως παρακαταθήκη για το μέλλον τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα, ένα γενναίο χρηματικό έπαθλο, αλλά και το χειροκρότημα του κόσμου, που τον στήριξε καθόλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τζόκοβιτς κατέκτησε το εν λόγω τουρνουά για πέμπτη φορά στην καριέρα του και επέστρεψε στον θρόνο μετά από 7 χρόνια (2009, 2010, 2011, 2013). Αυτός μάλιστα ήταν ο 79ος τίτλος στην καριέρα του Νόλε, που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι τρομερός στις επιστροφές!

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πολύ καλό ξεκίνημα που έκανε, δεν μπόρεσε να σπάσει το σερβίς του Σέρβου στα πρώτα τρία σέρβις γκέιμ του Νόλε, παρότι στο 5ο γκέιμ είχε την ευκαιρία του. Ο Τζόκοβιτς όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ρυθμό στα χτυπήματά του και στο 8ο γκέιμ έκανε το καθοριστικό μπρέικ. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ. Ο Νόβακ χτύπαγε κυρίως φλατ, χωρίς να «μιξάρει» τα χτύπηματά του, προσπαθώντας να οδηγήσει τον Στέφανο σε λάθη. Και τα κατάφερε, παίρνοντας το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο ο Τζόκοβιτς συνέχισε την ίδια τακτική και στο 5ο γκέιμ έκανε μπρέικ (3-2). Η απάντηση του Στέφανου όμως ήταν άμεση και με μπρέικ στο μπρέικ έκανε το 3-3. Οι δύο παίκτες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4, όταν ο Σέρβος με νέο μπρέικ έκανε το 5-4 και ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του Τσιτσιπά. Με εύκολους πόντους έκανε το 6-4 και μετά από 1 ώρα και 18 λεπτά πήρε τη νίκη.

Καθόλη τη διάρκεια του δεύτερου σετ ήταν ολοφάνερο ότι για να καταφέρει ο Στέφανος να απειλήσει τον «στιβαρό» Τζόκοβιτς έπρεπε να «μιξάρει» τα χτύπηματά του και να πιέσει περισσότερο στο σερβίς. Όταν άλλαζε τη ροή των πόντων με διαφορετικά χτυπήματα, έβγαζε τον Νολε εκτός ισορροπίας. Όμως, όταν δεν το έκανε, ο Σέρβος τον ανάγκασε με τα φλατ χτυπήματά του σε λάθη. Λάθη τα οποία τελικά πλήρωσε ο Τσιτσιπάς, με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης να κατακτά τον τίτλο.

Ο Νόβακ τελείωσε το ματς με 12 winners και 10 αβίαστα λάθη, ενώ από την άλλη ο Στέφανος είχε 17 winners, αλλά και 18 αβίαστα λάθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ