Επεκτίνεται μέχρι τις 7/6 το λουκέτο στο παγκόσμιο τένις, χάνεται όλη η χωμάτινη σεζόν

Επεκτίνεται μέχρι τις 7/6 το λουκέτο στο παγκόσμιο τένις, χάνεται όλη η χωμάτινη σεζόν

Οι ATP και WTA ανακοίνωσαν ότι αναβάλλονται όλα τα τουρνουά μέχρι τις 7 Ιουνίου - Χάνεται όλη η χωμάτινη σεζόν.

Κοινή ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούν ότι αναβάλλονται όλες οι διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 7 Ιουνίου εξέδωσαν οι ATP και WTA.

Οι δύο διοργανώτριες αρχές το προηγούμενο διάστημα είχαν ανακοινώσει λουκέτο μέχρι τις 2/5, ωστόσο, σε νέα σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στους παράγοντες του ανδρικού και γυναικείου τένις, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η παύση των αθλητικών διοργανώσεων μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χαθεί όλη η χωμάτινη σεζόν, μια απόφαση που πάρθηκε μετά την ραγδαία εξάπλωση του covid-19, αλλά και το κλείσιμο των συνόρων σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου διεξάγονται κυρίως τα χωμάτινα τουρνουά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες οι άνθρωποι του Ρολάν Γκαρός ανακοίνωσαν τη μετάθεση του ιστορικού τουρνουά για τον Σεπτέμβριο.

Ετσι μετά από τα Masters σε Indian Wells, Miami Open, Monte Carlo δεν θα διεξαχθούν και αυτά σε Μαδρίτη και Ρώμη στις αρχές Μαϊου. Παράλληλα, η ITF ανακοίνωσε και την αναβολή των δικών της τουρνουά μέχρι τις 8/6 και τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την ATP και την WTA για να αποφασιστεί πότε θα ξεκινήσει και πάλι η δράση στα τουρνουά που διαχειρίζεται η ίδια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία μετά την ακύρωση της χωμάτινης σεζόν αναμένεται να χάσουν πολλούς βαθμούς, καθώς δεν θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τους τίτλους που κατέκτησαν πέρσι σε Εστορίλ και Ραμπάντ αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ