«Παγώνουν» οι βαθμολογίες σε ATP και WTA

«Παγώνουν» οι βαθμολογίες σε ATP και WTA

Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, οι παγκόσμιες κατατάξεις σε άνδρες και γυναίκες θα παγώσουν μέχρι την επανέναρξη των διοργανώσεων.

Η απόφαση των ATP και WTA να επεκτείνουν το lock out στο παγκόσμιο τένις μέχρι τις 7 Ιουνίου, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης τους κορωνοϊού, ανάγκασε τις διοργανώτριες αρχές να λάβουν μέτρα και για τους βαθμούς που θα χαθούν από την αναβολή όλων των διοργανώσεων στη χωμάτινη σεζόν.

Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, οι παγκόσμιες κατατάξεις σε άνδρες και γυναίκες θα παγώσουν μέχρι την επανέναρξη των διοργανώσεων, καθώς αυτή κρίθηκε πως είναι η σωστότερη απόφαση, αφού τα τουρνουά και οι βαθμοί που θα χαθούν είναι πλέον πάρα πολλοί.

«Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, βασισμένο στην ημερομηνία επιστροφής του tour, που παραμένει άγνωστη αυτή τη στιγμή. Είμαστε αφοσιωμένοι και δουλεύουμε μαζί με τους παίκτες και τα μέλη μας, αλλά και τα άλλα διοικητικά όργανα, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Παίκτες όπως οι Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Ashleigh Barty, Bianca Andreescu, Karolina Pliskova και Dominic Thiem, έχουν πολλούς πόντους να υπερασπιστούν εξαιτίας της επιτυχίας που είχαν πέρσι. Γι’ αυτό η κατάταξη θα παγώσει έως τις 7 Ιουνίου.», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα παραμείνουν στα Νο. 6 και Νο. 20 αντίστοιχα σε ATP και WTA, μέχρι την επανέναρξη των διοργανώσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ