Δυο μέτρα και δυο σταθμά: Ενας τιμωρείται, ένας (δις υπότροπος) «χαϊδεύεται»!

Δυο μέτρα και δυο σταθμά: Ενας τιμωρείται, ένας (δις υπότροπος) «χαϊδεύεται»!

Η τιμωρία δυο αγωνιστικών του Ολυμπιακού, η ποινή-χάδι του υπότροπου Παναθηναϊκού και στη μέση οι αποφάσεις της αθλητικής δικαστού

Η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με ποινή δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, για το ματς με τον Παναθηναϊκό που είχε γίνει προ τριών μηνών (13/12).

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την Λίγκα, μετά το λάθος του υπαλλήλου της που δεν είχε στείλει τα έγγραφα, θίγει μόνο τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι θα κληθούν να αγωνιστούν χωρίς τον κόσμο τους στο μίνι πρωτάθλημα της Volley League και πιο συγκεκριμένα στο κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα.

Την ώρα λοιπόν που ο Ολυμπιακός δέχθηκε τιμωρία δυο αγωνιστικών για ένα παιχνίδι του Δεκεμβρίου,
το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ αποφάσισε να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό με μια αγωνιστική κεκλεισμένων για όσα συνέβησαν στο ματς με τους Πειραιώτες!

Μια απόφαση «χάδι» για τους πράσινους, καθώς ήταν υπότροποι για τα επεισόδια στο ματς με τον ΠΑΟΚ για τη 14η αγωνιστική της Volley League, όπου είχαν τιμωρηθεί με δυο αγωνιστικές. Παρόλα αυτά η κυρία Καράλη, ενώ ορθώς αποφάσισε άμεσα για το τριφύλλι, το τιμώρησε με μόλις μια αγωνιστική, κάτι που σημαίνει ότι θα εκτίσει στο αδιάφορο ματς με την Κηφισιά (12/3).

Καταλαβαίνει κανείς πως οι αποφάσεις από το Μονομελές της ΕΣΑΠ, είναι κάπως… περίεργες, καθώς μαζεύονται πολλές… συμπτώσεις, με ομάδες που θίγονται άμεσα από την όλη διαδικασία και άλλες που εξυπηρετούνται.

Δύο αγωνιστικές στον Ολυμπιακό που δεν ήταν καν υπότροπος και θα εκτίσει τη μία εξ’ αυτών κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτό που είναι σημαντικό να τονιστεί ωστόσο είναι πως αυτά που έχουν γίνει εντός γηπέδου στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν μηδαμινής έκτασης και επέσυραν απλά έναν χρηματικό πρόστιμο, μιας και δεν είχαν επηρεάσει καν τον αγώνα και την ολοκλήρωση του. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από την κυρία Καράλη με δυο αγωνιστικές για όσα έγιναν στον δρόμο έξω από τον Ρέντη, ανάμεσα σε αναρχικούς και την αστυνομία.

Την ίδια ωρα για τον Παναθηναϊκό για κάποιον άγνωστο λόγο η απόφαση πάρθηκε χωρίς να υπολογιστεί πως το τριφύλλι είναι δις υπότροπο. Τιμωρούνται οι πράσινοι που έχουν δώσει επανειλημμένα δικαιώματα για τα παιχνίδια με Μίλωνα και Κηφισιά που θα είχαν 30 άτομα στο κλειστό του Άγιου Θωμά.

Και θα έχουν τον κόσμο τους με τον Ολυμπιακό! Δηλαδή δίνεται η δυνατότητα σε μια ομάδα δις υπότροπη να κάνει και πάλι τα ίδια στο επόμενο ντέρμπι, μιας και με έναν μαγικό και βολικό τρόπο δεν τιμωρείται στα ντέρμπι.

Οι δυο περιπτώσεις είναι παρόμοιες μόνο που η μία είχε αδικαιολόγητη καθυστέρηση και πλήττει τον Ολυμπιακό, ενώ η άλλη… γλιτώνει το τριφύλλι με ποινή-χάδι. Κάτι που προκαλεί και απορία για τον τρόπο που δικάζει η κυρία Καράλη…

Και επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια, εδώ εγείρονται πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο και το πνεύμα με τον οποίο επιβάλλονται οι ποινές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ερυθρόλευκοι κατέθεσαν αμέσως έφεση, η οποία θα εκδικαστεί την άλλη Πέμπτη (10/3) και θα αποφασιστεί εάν θα ισχύει η ποινή που τους έχει επιβληθεί πρωτόδικα. Από εκεί και πέρα, όταν εκδικαστεί η υπόθεση, ο Ολυμπιακός θα έχει ήδη εκτίσει τη μια αγωνιστική, αφού την ερχόμενη Τετάρτη (9/3) είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με τον Μίλωνα. Εάν δικαιωθούν οι Πειραιώτες, θα έχουν κόσμο στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ