ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2: Λύγισαν τους ερυθρόλευκους στο τάι μπρέικ Δικέφαλος και διαιτητές

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2: Λύγισαν τους ερυθρόλευκους στο τάι μπρέικ Δικέφαλος και διαιτητές

Έπειτα από ένα τρομερό ματς με αρκετό πάθος και ένταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού στο τάι μπρέικ και έφερε στα ίσα την σειρά των τελικών της Volley League. Καθοριστικά τα λάθη των διαιτητών...

Ο ΠΑΟΚ εκματαλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας του στον δεύτερο τελικό της Volleyleague με τον Ολυμπιακό και μετά από ένα φοβερό θρίλερ, επικράτησε με 3-2 σετ και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου ανάμεσα στις δύο ομάδες θα συνεχιστεί, αυτή την φορά στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στις 25/04 (19:15), μιας και οι Πειραιώτες έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Απόλυτη ισορροπία υπήρξε στα δύο πρώτα σετ στο «PAOK Sports Arena», με τον «Δικέφαλο» του Βορρά να παίρνει το πρώτο… στις λεπτομέρειες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στο δεύτερο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (25-22).

Διαβάστε επίσης: Αλλοίωση στην Πυλαία: Απίστευτα πράγματα σε βάρος του Ολυμπιακού

Στο τρίτο σετ οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν από νωρίς διαφορά 4-5 πόντων, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και με 25-18 προηγήθηκαν με 2-1. Στο 4ο σετ κι ενώ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 14-8, 18-15 και 20-16, στο σημείο εκείνο ο Ιντάλγκο (τελείωσε το ματς με 7 άσους και συνολικά 22 πόντους) με τρομερά σερβίς έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος (21-20).

Το σερί (5-0) των «ερυθρόλευκων» τους έδωσε… φτερά και παρότι ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 21-21, από κει και πέρα με νέο σερί 4-0 έκλεισαν το σετ στο 25-21 κι έστειλαν τον δεύτερο τελικό στο τάι μπρέικ.

Η μάχη συνεχίστηκε στον απόλυτο βαθμό και στο 5ο σετ. Οι δύο ομάδες «βάδιζαν» χέρι-χέρι μέχρι το 11-11, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει έναν πόντο (μπλοκ άουτ) που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου των «ερυθρόλευκων».

Ο Βαν ντεν Ντρις κάρφωσε για το 13-11, το μπλοκ σταμάτησε στη συνέχεια τον Στερν (14-11), με την εξέδρα να… παίρνει φωτιά. Ο Ιντάλγκο μείωσε σε 14-12, αλλά με νέο μπλοκ του Γιόρνα, οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το 15-12 και πήραν τη νίκη με 3-2 σετ.

Τα σετ: 26-24, 22-25, 25-18, 21-25, 15-12

Δηλώσεις: 

Δημήτρης Τζιάβρας: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Διορθώσαμε κάποια κενά στοιχεία που είχαμε και φτάσαμε κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή. Στο τάι μπρέικ, μια φάση ήταν καθοριστική για εμάς, ήμασταν σε καλή περιστροφή. Μια φάση, η οποία έκρινε ίσως το ματς! Ο διαιτητής θεώρησε ότι ακούμπησα την μπάλα, όμως η μπάλα ήταν πολύ μακριά. Και δεν συμβουλεύτηκε τον επόπτη, ο οποίος είπε ότι η μπάλα πέρασε μακριά από μένα».

Αλμπέρτο Τζουλιάνι: «Ξέραμε, ότι η σειρά θα είναι σκληρή. Στο πρώτο σετ, χάσαμε μια ευκαιρία να το πάρουμε, όμως στο πέμπτο σετ, έγινε μεγάλο λάθος από τους διαιτητές και χάθηκε η νίκη. Η έκρηξη μου ήρθε, επειδή χάσαμε. Όλοι είδαν αυτό το πολύ σοβαρό λάθος! Πάμε να παλέψουμε στο επόμενο ματς, δεν αλλάζει κάτι, πρέπει να κερδίζουμε τρία παιχνίδια». Ντράγκαν Τράβιτσα: «Έχουμε παράπονα από τη διαιτησία, είμαστε άνθρωποι και μπορούμε να κάνουμε λάθη, αλλά έγινε ένα μεγάλο λάθος σε κρίσιμο σημείο, ήταν σκληρό παιχνίδι. Ελπίζουμε, στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε όπως πρέπει. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, αναμένω υψηλού επιπέδου βόλεϊ και σκληρό παιχνίδι».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ