Back to back Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Πολωνία!

Back to back Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Πολωνία!

Η Πολωνία είναι και πάλι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια καθώς επικράτησε με 3-0 σετ της Βραζιλίας στο Τορίνο και διατήρησε το στέμμα που είχε κατακτήσει το 2014 στο Κατοβίτσε.

Η Πολωνία είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και πάλι. Οι νικητές του 2014 κατάφεραν να διατηρήσουν το στέμμα τους στον τελικό που διεξήχθη στην «Hala Alpitour» του Τορίνο, μπροστά σε 12.000 φίλους του βόλεϊ. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι Πολωνοί ανεβαίνουν στην κορυφή του κόσμου μετά το 1974 και το 2014.

Αν και δεν ξεκίνησε καλά το τουρνουά και πολλοί την είχαν ξεγραμμένη, η Πολωνία μεταμορφώθηκε στα κρίσιμα ματς και κατάφερε να στεφθεί και πάλι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Όσον αφορά τον μεγάλο τελικό, όλα κρίθηκαν στο πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε η Πολωνία με 28-26, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για το τρόπαιο παίρνοντας και ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των Βραζιλιάνων

Κορυφαίος του τελικού ο αρχηγός και ηγέτης της Πολωνίας, Μπάρτοζ Κούρεκ, ο οποίος σε τρία σετ πέτυχε 24 πόντους με το εντυπωσιακό 69% στην επίθεση (20/29 επ.). Μεγάλη εμφάνιση από τον πρώην «ερυθρόλευκο», Φαμπιάν Ντρίζγκα και τον Μίκαλ Κούμπιακ, ο οποίος ήταν από τους σταθερότερους παίκτες του τελικού.

Μετά τον Κούρεκ που με 24 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού, οι Κούμπιακ με 12 και Σάλπουκ με 10 πόντους τον ακολούθησαν από πολωνικής πλευράς ενώ για τους ηττημένους ο Γουάλας είχε 14 και ο Ντούγκλας 11, αλλά δεν αρκούσαν για να μπορέσει η ομάδα τους να πάρει κάτι σε αυτόν τον τελικό.

Τα σετ: 26-28, 20-25, 23-25

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Νταλ Ζότο): Γουάλας 14, Σόοτζα 11, Φοντέλες 6, Λούκας 6, Μπρούνο 1, Μαουρίτσιο 1 / Χος (λ), Νασιμέντο (λ), Εβάντρο 7, Ισαάκ 3, Λοχ 2, Εντέρ, Γουίλιαμ.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Χέινεν): Κούρεκ 24, Κούμπιακ 12, Σζάλπουκ 10, Νοβακόφσκι 3, Ντρίζγκα 3, Μπιένιεκ 2 / Ζατόρσκι (λ), Κοτσανόφσκι 3, Κονάρσκι, Λόματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ