Ιταλία – Ελλάδα 3-1

Ιταλία – Ελλάδα 3-1

Παρά την υπερπροσπάθεια της Εθνικής κόντρα στην πανίσχυρη Ιταλία και τα διαιτητικά λάθη, η Σκουάντρα Ατζούρα πήρε τελικώς τη νίκη με 3-1 στο δεύτερο παιχνίδι του Α’ ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Παρά την συγκλονιστική εμφάνιση στο πρώτο σετ όταν προηγήθηκε με 1-0, η Εθνική ομάδα βόλεϊ Ανδρών, υπέκυψε τελικώς στην ανωτερότητα των Ιταλών και έχασε με 3-1 σετ στο δεύτερο παιχνίδι της στο πλαίσιο του ευρωβόλεϊ στο Μονπελιέ, δείχνοντας όμως πως μπορεί να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης!

Αυτό που κρατούν δικαίως οι διεθνείς είναι το πείσμα, η σοβαρότητα, το εξαιρετικό σερβίς και ανά στιγμές το πολύ έξυπνο βόλεϊ που μας αφήνει να ονειρευόμαστε ότι το ταξίδι (10 χρόνια μετά την τελευταία μας παρουσία στο τουρνούα) μπορεί να συνεχιστεί…

Η Γαλανόλευκη δυσκόλεψε πάρα πολύ τους Ιταλούς που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο έπεισε άπαντες ότι έχει θέση στη διοργάνωση και πως με ανάλογες εμφανίσεις στη συνέχεια, μπορεί να πάρει την 4η θέση του ομίλου που οδηγεί στην επόμενη φάση. Επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Γαλλία το Σάββατο (14/9).

Αχίλλειος πτέρνα μας στην αναμέτρηση με την Ιταλία το μπλοκ, εκεί που η αντίπαλος μας κυριάρχησε με τον εξαιρετικό Χουαντορένα (21 πόντους). Πρώτος σε πόντους για την Ελλάδα με 15 ο Ζουπάνης και 13 σημείωσε ο Πρωτοψάλτης.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Βουλγαρία, η Εθνική ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι στο πρώτο σετ, έχοντας από την αρχή το προβάδισμα. Με σερβίς του Ζουπάνη και δύο σερί άσους του Έλληνα δισγωνίου η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο 4-8. Μετά από λάθος του Ζάιτσεφ και επίθεση του Πρωτοψάλτη έφτασε και στο 6-12 και λίγο αργότερα με δύο σερί άσους του Βουλκίδη πήρε το πρώτο σετ με 17-25.

Το πρώτο σετ της Εθνικής ήταν συγκλονιστικό! Με 4 άσσους (κανέναν η Ιταλία), 77% στην υποδοχή (41% η Ιταλία) και 12/24 επιθέσεις (8/21 η Ιταλία) η «γαλανόλευκη» έκανε επίδειξη δύναμης.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι και το 6-6, όμως η Ιταλία με πρωταγωνιστή τον Χουαντορένα πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (13-8). Στο 22-18 ο 19χρονος Αλέξανδρος Ράπτης πήγε στο σερβίς, μείωσε στους δύο πόντους (22-20) και με άσσο του Κουμεντάκη η Ελλάδα έφτασε στο 23-22 δείχνοντας ικανή για το θαύμα! Ο Χουαντορένα όμως το πήρε πάνω του και έκανε το 1-1.

Στα ίσα έπαιξαν οι διεθνείς και στο τρίτο σετ. Ένα λάθος του Βουλκίδη έφερε την Ιταλία στο +4 (15-11), ο εξαιρετικός Ζουπάνης διαμόρφωσε το 16-12, όμως οι Ιταλοί έδειξαν την ποιότητά τους και έχτισαν μια διαφορά που διατηρήθηκε ως το τέλος. Το σετ έκλεισε 25-19 με πλασέ του Χουαντορένα (2-1 σετ).

Στο τέταρτο σετ τα σερβίς του Αντόνοφ ήρθαν να προστεθούν στους τομείς που υπερτερούσε η αντίπαλός μας. Οι Ιταλοί έφτασαν στο 14-6, με την Εθνικήνα μην τα παρατά και να πλησιάζει στο 15-11. Όμως η κούραση και η ανωτερότητα της Ιταλίας ήταν αισθητά με το παιχνίδι με το τέταρτο και τελευταίο σετ να κλείνει στο 22-16 .

Τα σετ: 3-1 (17-25, 25-23, 25-19, 25-18)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ